avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... pot arunca cu noroi printr-un site?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

pot arunca cu noroi printr-un site?

Ideea este relativ simpla si cred ca sau lovit de ea multi oameni, am fost intr-un restaurant cu niste prieteni si a fost ingrozitor din mai multe puncte de vedere. In consecinta doresc sa scriu "de dulce" pe blogul meu astfel incat potentiali consumatori sa ocoleasca acest loc, macar pentru o perioada. :D

Cred ca ar fi cel putin doua variante prin care pot face acest lucru:

1. Sa scriu pur si simplu o pagina despre ei in care sa trec numele lor si orasul de unde sunt si sa scriu tot ce am pe suflet in aceasta pagina. Nu intentionez sa folosesc un limbaj foarte urat, dar doresc sa arat cine sunt acesti oameni, prin ce am trecut acolo, eventual sa pun si niste poze cu ce am vazut acolo.

2. Sa deschid un subiect pe blogul meu cu acest restaurant in care sa povestesc ca am trecut pe acolo si sa pun niste poze luate de mine cu telefonul mobil dupa care sa posteze diversi prieteni care au avut peirpetii neplacute in acest restaurant. :D

3. Poate aveti voi niste idei.

Treaba este clara, am fost foarte deranjat de serviciile lor iar cu OPC-ul ar scapa destul de usor. Nu vreau sa fac rau nimanui dar consider ca este important pentru orice potential client sa stie la ce sa ase astepte cand merge acolo. Probabil unii se vor gandi ca am nimerit un chelner prost (crescut) dar eu vorbesc despre un restaurant si politicile practicate in el. Adica toti chelnerii pornind de la manager au un comportament de doi bani, de hotomani de colt de strada, fara pic de bun simt. Nu vreau sa intru in amaunte aici dar am niste motive foarte serioase pentru care doresc sa scriu acest articol pe net.

Este important in ce mod pot aborda acest subiect fara sa dau castig de cauza tot acestor oameni (cu restaurantul) si in acelasi timp sa pot informa eventuale victime.

Va multumesc pentru pareri.

Cel mai recent răspuns: gotic , utilizator 13:00, 29 Iulie 2008
Parerea mea este ca va puteti folosi de imagini elocvente.
Daca scrieti ceva de rau sa aveti si martori care sa poata confirma in instanta.
Nu folositi multe cuvinte.
Nu folositi cuvinte jignitoare.

Aveti dreptul de a va exprima parerea prin imagini si cuvinte nejignitoare la adresa personalului si la adresa preturilor localului.

avocat Claudiu Lascoschi
Pai de exemplu doresc sa spun, printre altele ca am primit o salata cu "carne" si eu am cerut fara (de fapt era o salata obisnuita care avea viermi pentru ca nu a fost spalata corespunzator. Am facut o poza acestei salate, dar ei pot spune ca puteam face si acasa acea poza si probabil ma pot da in judecata pentru ca le fac o imagine negativa. Asta ar fi un simplu exemplu si pentru restaurantul asta mai pot continua si cu altele.

Care ar fi pozitia legiuitorilor romani pentru astfel de situatii (ma refer strict la a trece informatii si parerile mele pe un blog)?
Credeti ca asi reduce sansele celor cu restaurantul sa ma actioneze in instanta daca scriu doar cateva cuvinte pe site (decente) dupa care ii pun pe prieteni sa comenteze cu partea picanta?

Multumesc
gotic
Daca nu va satisface noroiul ... puteti comanda si trimite online niste ....... :))

Ca sa nu credeti ca e o gluma proasta exista site-uri unde in schimbul unei sume de bani puteti trimite celui care v-a suparat citeva kilograme de shit frumos inpachetat. Puteti opta pentru sortimente extrem fanteziste cum ar fi caca de gorila.

:P
[ link extern ] /

Lasind gluma la o parte daca tot esti preocupat de eventualele repercursiuni poti foarte simplu posta anonim pe diverse forumuri cu un user si o adresa de email pe care sa nu le mai folosesti niciodata mai tirziu. Daca esti si mai paranoic te poti duce la un cafe internet. Eu iti recomand sa cauti portaluri cu restaurante unde-ti poti spune parerea online. Acolo ai toate sansele sa fi auzit de oamenii care cauta un restaurant pe internet.

Pe de alta parte subiectul acesta ma duce cu gindul la un aspect destul de neplacut al internetului: faptul ca oricine poate calomnia cu rezultate notabile orice firma, prestator de servicii etc. Cu toate ca informatia de pe internet este foarte greu de verificat si foarte usor de mistificat ne bazam din pacate din ce in ce mai mult pe ea.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
#-o foarte tare ideea cu site-ul asta. L-am bagat la favorites. =D>

Revenind la subiectul nostru ai perfecta dreptate legat de calomniera gratuita a unei firme de concurenti dar aici nu este cazul.

Totusi din ce spui tu mai sus inteleg ca daca scriu pe un forum sau blog vrute si nevrute si administratorii accepta mesajul meu nu imi poate face nimeni nici un rau. Sau daca se doreste pot obtine datele mele (inclusiv ip)?

Deasemeni crezi ca accepta forumurile asa usor "noroiul" unora? Ele nu pot pati nimic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari legale apropo de continutul unui blog ? corinaandradumitrescu corinaandradumitrescu Buna seara! Am un blog in care scriu de ceva vreme. E cu pseudonim si deci in mod normal nu ar putea sa ma gaseasca pe mine cineva... dar imi pun acum probleme ... (vezi toată discuția)
Poze luate de pe alte site-uri alx_g alx_g Buna ziua, Sunt ineresat sa stiu daca pot copia/folosi imaginile unor produse luate de pe site-ul producatorului si sa le pun nemodificate pe site-ul meu ... (vezi toată discuția)
Testarea pietei - cum aflu daca produsul meu s-ar vinde? junelys junelys cum as putea afla daca ideea/produsul meu s-ar vinde? multumesc petru raspuns! (vezi toată discuția)