avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Portar sau paznic pentru asociatie?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Portar sau paznic pentru asociatie?

Buna ziua,

Am o nelamurire. In cadrul asociatiei in care locuiesc avem portari la care am facut conventie civila dar, am inteles ca trebuie schimbata in carte de munca. Pentru a face carte de munca am gasit doua coduri COR, unul 915206 - pentru portari, si altul 91504 - pentru paznic. In fisa postului am observat ca au tributii asemanatoare numai ca pentru paznic stiu ca acesta trebuie sa detina un atestat, si deasemenea ca nu poate fi angajat decat de o firma de paza, dupa noua lege 40/2010 personele juridice nemaiavand dreptul de a-si angaja paznici fara a avea CAEN de protectie si paza, nu stiu daca acest lucru se aplica si pentru portari. Imi este foarte neclar.
In cazul acesta pot sa angajez pe asociatie un portar sau trebuie sa apelez la o firma specializata pentru paznici?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:17, 23 Iunie 2011
Angajati-l pe post de portar. Fisa postului o intocmiti dumneavoastra, angajatorul si-acolo puteti sa stipulati concret ce are de facut ca portar dar si alte atribuitiuni cu privire la accesul in asociatie care se apropie de atributiunile unui agent de paza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente intre paznic si agent de paza Georgeta Istrate Georgeta Istrate Cunoaste cineva care sunt diferentele intre meseria de agent de paza- cod COR 516901 agent paza si cea de paznic - cod COR 915204? Ma intereseaza in special ... (vezi toată discuția)
Refuzul incadrarii pe post dupa terminare cursuri de specialitate zott zott Buna ziua , acum 6 ani m-am angajat ca pompier - paznic la o institutie bugetara , ulterior am fost trimis la specializare ca si agent paza de catre acea ... (vezi toată discuția)