avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre paznic necalificat (C.O.R 962907) sau agent ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre paznic necalificat (C.O.R 962907) sau agent paza [(securitate) C.O.R. 541401]

Buna seara!
Permite legea sa angajam paznici necalificati fara atestat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 20 Decembrie 2012
Da, permite legea .. dar numai pentru o anumita perioada de timp determinata...

Art. 40 din Legea nr.333/2003:
(1) Angajarea personalului cu atribuţii de pază sau gardă de corp se face pe baza atestatului eliberat în condiţiile prevăzute la art. 41 şi a certificatului de cazier judiciar.

(2) Conducătorii unităţilor prevăzute la art. 2 alin. (1), care deţin secrete de stat sau care desfăşoară activităţi de interes strategic, sunt obligaţi să solicite şi avizul Serviciului Român de Informaţii, pentru personalul angajat în vederea executării serviciului de pază.

(3) Conducătorii unităţilor prevăzute la art. 2 alin. (1) pot angaja pe durată determinată persoanele care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 39 lit. a)-c), dar nu mai mult de 3 luni şi doar la prima angajare, cu scopul de a asigura perioada necesară pentru finalizarea procedurilor de angajare şi de obţinere a atestatului profesional.
...
Si dupa acea perioada de 3 luni , i se inceteaza c.i.m. ?
freeelis a scris:

Da, permite legea .. dar numai pentru o anumita perioada de timp determinata...


.... dar sa angajezi agent paza calificat (COR 541401) in post de PAZNIC FARA CALIFICARE (C.O.R 962907)
Da, se poate asa ceva ...

In urmatoarea situatie:
-Avizul psihologic eliberat pentru profesia de Agent Paza (COR 541401) poate fi valabil pentru ocupatia de paznic necalificat (COR 962907).
-Fisa de aptitudine (medicina muncii) eliberata pentru functia de Agent Paza (COR 541401) poate fi valabila pentru ocupatia de paznic necalificat (COR 962907).
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2012
arakys, utilizator

Alte discuții în legătură

Angajat ca persoana necalificata la o firma de paza si protectie, este posibil ? alcibiade alcibiade O persoana angajata la o firma specializata in paza si protectia bunurilor daca nu are diploma si atestatul de agent de paza, poate fi angajat ca muncitor ... (vezi toată discuția)
Angajare pe post de paznic user1000 user1000 Buna seara! Sunt directorul unei scoli si nu stiu cum este legal sa rezolv problema ce o descriu mai jos: Am inchis internatul scolar din lipsa de copii. ... (vezi toată discuția)
Agent paza LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti si mie ce acte,respectiv autorizatii sunt necesare pentru angajarea unui paznic? Multumesc mult. (vezi toată discuția)