avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat ca persoana necalificata la o firma de paza si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat ca persoana necalificata la o firma de paza si protectie, este posibil ?

O persoana angajata la o firma specializata in paza si protectia bunurilor daca nu are diploma si atestatul de agent de paza, poate fi angajat ca muncitor necalificat in perioada de la angajare si pana la data obtinerii acestor documente ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 28 Iulie 2011
Desigur, pe latura administartiva: curata uniforma, cremuieste bocancii, lustreieste bastoanele, etc. Nu este nevoie de calificare pentru aceste activitati.
alcibiade a scris:

O persoana angajata la o firma specializata in paza si protectia bunurilor daca nu are diploma si atestatul de agent de paza, poate fi angajat ca muncitor necalificat in perioada de la angajare si pana la data obtinerii acestor documente ?


Da, poate fi angajat ... sunt diverse ocupatii care nu necesita studii si calificari .. am intalnit in practica, astfel de societati care angajau paznici pana la obtinerea atestatului de agent de securitate.
In care act normativ este reglementata diferenta dintre muncitorul calificat si cel necalificat ??? In Codul Muncii nu este, in CCMUN 2007 - 2011sunt prezentati numai indicii pentru cei calificati si necalificati, in rest definitii pe internet.
Am de efectuat o expertiza contabila pentru tribunal si nu gasesc daca este legal sau nu .
Este vorba despre o persoana care si-a desfasurat activitatea intr-un post de paza in calitate de salariat al unei societati de paza care avea contract de prestari servicii cu un agent economic intrat in insolventa si care solicita drepturile salariale restante : ore suplimentare, ore noapte, spor vechime.
A obtinut atestatul profesional dupa aproximativ un an de la data angajarii, perioada in care a figurat ca paznic, cod COR 915.704
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
alcibiade, utilizator
1. O diferenta o prezinta C.O.R. -ul in ceea ce priveste nivelul studiilor necesare ocupari unor asemenea posturi.

2. O alta diferenta o prezinta c.c.m. aplicabil angajatorului care reglementeaza coeficientii de ierarhizare pentru salarizarea alor.
Sfatul d-voastra este sa citesc R.O.I-ul si CCM-urile aplicabile si apoi sa decid deoarece sunt posibile ambele variante ?

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca o persoana a fost angajata pe post de muncitor ... andreea12aura andreea12aura Buna ziua! Daca o persoana a fost angajata pe post de muncitor necalificat, COR 515301, in ce conditii il pot incadra pe un alt post si anume agent paza COR ... (vezi toată discuția)
Precizare: agentul de paza cu atestat e considerat calificat sau necalificat? nik61 nik61 Va salut, as dori sa stiu dupa noul cod al muncii agentii de paza cu atestat se considera muncitori calificati sau necalificati si care este nivelul de ... (vezi toată discuția)