avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii

Buna ziua. Am si eu o nelamurire.
La compania unde lucrez sint 8 posturi de laborant si 16 angajati pe functii de laborant. Se fac concedieri colective prin desfiintare de post. Cum poate dovedi compania al carui post s-a desfiintat? Fac mentiunea ca ultimii 8 s-au angajat dupa toti noi ceilalti.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 22 Iunie 2011
Nu trebuie sa dovedeasca asta. Trebuie sa dovedeasca de ce a ales persoana x si y. Cele doua persoane vor fi selectate dupa criteriile existente in CCM sau RI (evaluare), criteriul profesional fiind primordial.
munteancasian a scris:

Buna ziua. Am si eu o nelamurire.
La compania unde lucrez sint 8 posturi de laborant si 16 angajati pe functii de laborant. Se fac concedieri colective prin desfiintare de post. Cum poate dovedi compania al carui post s-a desfiintat? Fac mentiunea ca ultimii 8 s-au angajat dupa toti noi ceilalti.
Multumesc mult.

In functie de numarul de salariati se poate efectua fie o concediere individuala , fie o concediere colectiva , caz in care sunt aplicabile criteriile avute in vedere, potrivit legii si/sau contractelor colective de munca, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere.
Criteriile se aplica pentru departajarea salariatilor dupa evaluarea realizarii obiectivelor de performanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 69 - codul muncii doriacristina doriacristina Articolul 69/ CM, spune: \" 2) In perioada in care au loc consultari, potrivit alin. (1), pentru a permite sindicatului sau reprezentantilor salariatilor sa ... (vezi toată discuția)
Pensionar concediere colectiva mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com Buna ziua, suntem in valtoarea concedierilor colective, au fost identificate posturile ce vor fi desfiintate, urmeaza sa identificam si salariatii. Vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Perioada de evaluare ade31 ade31 Buna ziua, Stie cineva sa-mi spuna unde scrie in legislatie ca evaluarea se face anual? Multumesc. (vezi toată discuția)