avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Buna seara,
Am o nelamurire referitoare la recalcularea pensiei tatalui meu si as fi foarte bucuroasa daca m-ar ajuta cineva . Tatal meu a depus la Casa de Pensii o adeverinta din care rezulta anumite sporuri la salariu( pentru perioada anterioara datei de 01.04.2001) in vederea recalcularii pensiei.Adeverinta este eliberata de o arhiva care a preluat documentele societatii unde a lucrat tatal meu. Casa de Pensii nu recalculeaza pensia pe motiv ca adeverinta nu este insotita de copiile statelor de plata pentru perioada aferenta. Intrebarea mea este daca refuzul Casei de Pensii de a recalcula pensia este justificat si daca este justificat , care este temeiul legal? Arhiva care a eliberat adeverinta este in alta localitate si este destul de costisitor ca tatal meu sa se tot plimbe . Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 11:38, 23 Iunie 2011
Refuzul Casei de Pensii este nejustificat, nu este nevoie de statele de plata. Important este ca pe adeverinta respectiva sa se mentioneze faptul ca s-a retinut si platit CAS.

Din exeprinta mea de pana acum, Casa de Pensii nu da curs unei astfel de solicitari.

Singura solutie este sa mergeti in instanta. In situatii de genul acesta intotdeauna am avut castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinte pentru recalcularea pensiilor carmenteo carmenteo Buna ziua Lucrez la o firma care are o arhiva impresionanta cu date din 1948. Vin fosti salariati care cer adeverinte in care sa apara venituriele brute si ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta Faulkner Faulkner Angajat la stat (bugetar) in perioada 2001-2013 ,institutia imi refuza eliberarea adeverintei cu sporurile lunare la salariu la care s-a platit CAS-ul ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere de recalculare a pensiei calculata eronat giv giv Buna ziua! Doresc sa va prezint urmaroarea problema. Mama mea a optat pentru pesionarea anticipata datorita unor imprejurari (limita de varsta pentru pensia ... (vezi toată discuția)