avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie de constructie eliberata pe nume gresit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie de constructie eliberata pe nume gresit

buna,
Am o mica...mare problema ...am cumparat un teren pe care a fost construita o casuta dar fara autorizatie....vanzatorul a incercat sa o obtina dar n a reusit si am incercat si eu dar,am primit un raspuns negativ pe alt nume,actul a fost eliberat pe nume gresit de ex: a fost eliberata pe Rotar Alina si de fapt trebuia pe Rotariu Alina-Gabriela...dar in rest toate datele au fost corecte...se mai ia in calcul acel act... ?mentionez ca a trecut mai bine de 3 ani de la constructia casei si nu am platit nici o amenda si nici cei de la primarie nu s-au interesat.ma intereseaza...daca eu ca nou proprietar platesc vreo amenda...sau fapta nu se mai prescrie dupa 2-3 ani?ma pot demola?sau...ce as risca?nu ma pot folosi de actul scris pe nume gresit in nici un fel?....adik dak a trecut 2-3 ani si n-am primit nici un raspuns pe numele meu cel corect...ar trebui sa nu mai fie asa grav?!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 00:31, 1 Iulie 2011
Pentru ce va mai trebuie autorizatia de constructie daca ati cumparat terenul impreuna cu constructia afalata pe el ? inscrierea in cartea bfunciara cum apare ? Daca in cartea funciara apar inscrise ata terenull cat si constructia, nu veti avea probleme .
baloi gica a scris:

Pentru ce va mai trebuie autorizatia de constructie daca ati cumparat terenul impreuna cu constructia afalata pe el ?

Presupun ca ii trebuie autorizatie de constructie (si proces de receptie a constructie etc) ca sa intabuleze si cladirea, lucru foarte util daca vrea sa vanda proprietatea, sa puna o ipoteca pe ea etc.

Daca nu merg lucrurile pe cale administrativa, adica obtinerea autorizatie de constructie de intrare in legalitate de la primarie atunci presupun ca ramane deschisa calea judecatoreasca prin "accesiune artificiala".
am cumparat terenul,dar pe contract nu scrie ca exista si o casa,pyt ca e construita fara autorizatie de construire,iar cei de la primarie nu vor nici sa ma amendeze si nici sa mi acorde autorizatia.personal cand a fost construita casa a existat un puz,iar apoi s-a schimbat,cei de la primarie intarziindu ne le actele.pe vechiul puz era un drum de 4 m,drum pe care l am lasat,iar apoi ei au schimbat si l au facut de 6.cei de la primarie ma forteaza numai pe mine sa mai cedez inca 2 m si nu pe cel de vis s vis ...pt ca el nu construieste..este normal?concluzia e foatre simpla...primaria nu mi acorda autorizatia dak nu mut gardul cu inca 2 m,,dar numai eu?te poate obliga primaria?eu incarc sa ma folosesc de toate actele pe care ei le au gresit dra cam in zadar.au emis un raspuns negativ pe un nume gresit...poate ma ajuta si asta...mi e teama ca poate o sa ma darame...nu stiu...dar au trecut mai bine de 3 ani de la constructie...repet ca nici nu vor sa ma amendeze,dak ajung in instanta,exista posibilitatea darmarii?ideea e ca nu mi pot face contractele necesare sa am conditii...la toate cere autorizatie de constructie...si de mai bine de 3 ani e cam stresant...ce ma sfatuiti? va multumesc oricum.
in cartea funciara apare numei imobilul teren.atat fara constructie.
Luati urgent legatura cu un proiectant autorizat/arhitect care sa va intocmeasca documentatia prevazuta de ordinul 839/2009, art. 59 - intrarea in legalitate:
(3)În situatia în care constructia realizata fara autorizatie de construire întruneste conditiile urbanistice de integrare în cadrul construit preexistent, autoritatea administratiei publice locale competente poate proceda la emiterea unei autorizatii de construire în vederea intrarii în legalitate, în coroborare cu luarea masurilor legale care se impun, numai în baza concluziilor unui referat de expertiza tehnica pentru cerinta esentiala de calitate "rezistenta mecanica si stabilitate" privind starea structurii de rezistenta în stadiul fizic în care se afla constructia, precum si pentru cerinta esentiala de calitate "securitatea la incendiu", numai dupa emiterea Acordului de mediu, în conditiile legii.

In baza acestei documentatii, primaria o sa va acorde autorizatia de construire (asta daca vreti sa pastrati "casuta" construita si nu vreti sa faceti dvs. una noua, de la zero).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de amplasare???? Simona#elena Simona#elena Buna ziua..va rog sa ma ajutati k nu mai stiu ce sa fac...unde sa ma mai duc!!!! Deci stau intr.un apartament la parterul unui bloc de la periferia ... (vezi toată discuția)
Puz casa DrugaMarina DrugaMarina Buna ziua, as dori sa imi dati un sfat privind urmatoarea situatie. Recent am scos un Certificat de urbanism pentru constructie casa. Prin acest CU mi se cere ... (vezi toată discuția)
Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ani facuta fara autorizatie? ContSters284640 ContSters284640 buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere ... (vezi toată discuția)