avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru CCC

buna, as dori sa ma ajutati daca puteti, as dori sa fac un bebe dar eu nu lucrez nicaieri si as dori sa stiu daca imi pot plati cas, sau ce trebuie sa imi platesc din mana ca sa pot beneficia de cei 800 ron,sau daca imi pot baga cartea de munca la o firma cate ore ar fi minim sa imi treaca ca sa pot beneficia, va rog sa imi spuneti unde trebuie sa ma adresez

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:33, 23 Iunie 2011
1. Pentru a beneficia de indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau activitati agricole sau perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate, somaj indemnizat etc.).
2. Plata contributiilor nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
3. Puteti incheia un contract individual de munca (CIM) cu timp partial (o ora pe zi) si veti beneficia si de concediu de maternitate si apoi de CCC.
4. Indemnizatia pentru CCC va fi de 600 lei iar alocatia de stat pentru coii de 200 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil giulia07 giulia07 Buna ziua! As dori sa aflu de ce vechime in munca(sau ce perioada lucrata) are nevoie o viitoare mamica pentru a beneficia de acea indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil? alexa221 alexa221 nu am serviciu si sunt insarcinata. am doar 2 luni descoperite .daca imi platesc eu din mana pot beneficia de cei 800lei? ce ar trebui sa fac? va multumesc (vezi toată discuția)
Concediu fara plata, indemnizatie crestere copil lauraadel87 lauraadel87 Buna seara! Lucrez din 15 martie 2013,cu 2 ore (225lei) , insa in luniile august, decembrie 2013 si ianuarie 2014 am fost in concediu fara plata.In cazul in ... (vezi toată discuția)