avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil?

nu am serviciu si sunt insarcinata. am doar 2 luni descoperite .daca imi platesc eu din mana pot beneficia de cei 800lei? ce ar trebui sa fac? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 5 Noiembrie 2014
1. Plata din mana nu va ajuta sa beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC), in suma de minimum 600 lei lunar.

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) trebuie sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

3. Indiferent de situatie veti beneficia de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.
multumesc frumos
Pentru acele doua luni lipsa se poate gasi o solutie de acoperire , insa exista si posibilitatea sanctionarii contraventionale a beneficiarului/angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? CALIN74 CALIN74 o persoana care a platit in ultimii aprox. 3 ani continuu contributia la cas personal in urma faptului ca a ramas fara serviciu si in urma cu 3 saptamani a ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata, indemnizatie crestere copil lauraadel87 lauraadel87 Buna seara! Lucrez din 15 martie 2013,cu 2 ore (225lei) , insa in luniile august, decembrie 2013 si ianuarie 2014 am fost in concediu fara plata.In cazul in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil daca sunt studenta ioanamarcu23 ioanamarcu23 Buna ziua, Am varsta de 23 de ani si momentan lucrez dar din septembrie 2014 voi inceta munca pentru ca voi incepe cursurile de asistenta medicina generala ... (vezi toată discuția)