avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fatada blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fatada blocului

Buna seara. Am si eu o problema. Locuiesc la ultimul etaj intr-un bloc de 4 etaje. Am vorbit cu o firma specializata sa ne faca fatada. Dar mi-au zis ca eu fiind la etajul 4 trebuie sa platesc mai mult deoarece este bucata care revine acoperisului( nu stiu cum se cheama) dar nici in suprafata apartamentului meu nu intra...ar fi o suprafata comuna. vecinii scara cei de pe partea cealalta a blocului impart suma ce revine acelei bucati la 4. eu de ce sa platesc mai mult? este vreo lege care m-ar putea ajuta? daca da care?
va multumesc

aaa si am semnat un contract deja cu ei...eu..multi din scara nu au semnat? se mai poate face ceva? mentionez ca numele pe contract era al mamei mele..si am semnat eu.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 09:52, 23 Iunie 2011
Plata pentru refacerea fatadei blocului este platita de toti proprietarii in functie de suprafata apartamentelor nu de pozitia lor.

Contractul trebuia semnat de asociatie.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
Mahetin a scris:

Plata pentru refacerea fatadei blocului este platita de toti proprietarii in functie de suprafata apartamentelor nu de pozitia lor.

Contractul trebuia semnat de asociatie.

Suprafata la care faceti referire se numeste atic, iar la refacerea fatadei se imparte pe cheltuieli comune, de regula in cota parte sau in functie de suprafata apartamentelor cum hotarasc proprietarii in adunarea generala sau prin intocmirea unui tabel de catre presedinte prin majoritate simpla...(adica majoritatea decide!)
De asemenea nu este obligatoriu ca contractul sa fie semnat prin asociatie...:)) sa va spun si de ce#-o
Ca sa ridice schela constructorul ii trebuie aprobare de la primarie (autorizatie provizorie de constructie) care de regula reprezinta 1% din valoarea lucrarii.
Daca faceti contract individual fiecare proprietar cu constructorul pe suma pe care va revine fiecaruia, scutiti asociatia de plata sumei catre primarie, iar primaria nu va poate amenda pe fiecare proprietar in parte si nici Asociatia care nu a semnat nimic!=D>
Cred ca asa s-a gandit si la blocul dumneavoastra de s-a ales solutia pe care dumneavostra ati prezentat-o!
Orice lucrare pe proprietatea comuna, si fatada, precum si aticul, precum si terasa sunt proprietate comuna, se face prin asociatia de proprietari si se plateste pe cota-parte indiviza.
Orice alt mod de a tocmi o lucrare si de a o plati este nelegala si supusa tuturor posibilitatilor de pagubire a proprietarilor si sub orice forma (calitate a lucrarii, eficienta, garantie asumata, inclusiv pagubire pecuniara).
Dumneavoastra sustineti ca ati vorbit cu acea firma sa va realizeze fatada blocului dar nu ati terminat de lamurit cu ei problema costurilor care se impart proprietarilor dupa cota-parte indiviza. De ce nu vorbiti in continuare cu patronul acelei firme si sa va lamuriti pana la capat?. Ma gandesc ca fiind o firma particulara sunt mai receptivi la a pune lucrurile in ordine mai repede fara cereri de aprobat, mape de introdus de secretare, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varianta reparatie fatada andapopa andapopa Imobil cu 10 apartamente.Se hotaraste reparatia fatadei. Din 10 apartamente 9 apartamente voteaza ca modalitatea de plata sa se faca astfel: la fatada ... (vezi toată discuția)
Reparatii la fatada si terasa conform legii 230/2007 SperantaN SperantaN Locuiesc la et 7 ultimul,am infiltratii in apartament,mucegai,sunt alergica si am probeme de sanatate mari din aceasta cauza.Tencuiala blocului cade,este ... (vezi toată discuția)
Parti comune asociatia proprietari leone67 leone67 In cazul in care se reabiliteaza termic un intreg condominiu, cheltuielile se repartizeaza pe cota parte indiviza? In cazul in care fiecare proprietar isi ... (vezi toată discuția)