avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vecinii imi fac sicane
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vecinii imi fac sicane

De ceva timp, vecinul imi creaza sicane. Am mai scris despre asta. Pana acum nu mi-a permis sa-mi izolez casa pe partea lui, pt ca am un geam de lumina si de aer la baie spre gradina lui (facut acum 40 de ani) si mi-a cerut sa-l inchid. Nu pot sa-l inchid, fiindca n-as mai avea nicio alta cale de aerisire si lumina la baie. Mi-a facut un paravan, la o distanta de 25 cm de zidul meu, incat nu mai am lumina deloc. Am lasat-o moarta, crezand ca se linisteste.
Acum insa, e vorba despre sicane pe fata. Am un pom care are cateva ramuri, foarte sus, pe la 4m. Chiar asa sus n-am ajuns sa le tai. Si-a pus scara si a cules roadele, de pe partea lui. N-am spus nimic, desi a facut-o cu mine de fata. Am aflat acum ca de fapt n-ar avea voie sa se atinga de pomul meu, decat daca ii culege roadele de pe jos din ograda proprie. Ceea ce nu s-a intamplat.
Am o vita-de-vie de vreo 50 de ani, care intr-un loc, a intrat printr-un ochi de gard pe o portiune de cca 10 cm si a facut cale intoarsa tot in gradina mea. Mi-a taiat-o de cateva zile. Nu am observat decat astazi, fiindca mi s-a uscat vita pe o suprafata de 1m patrat. Nu stiu ce sa mai fac. Se vede clar ca e rautate crasa. Va rog, sfatuiti-ma. Oare singura solutie e sa-l actionez in judecata?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 12:33, 24 Iunie 2011
Da, insa nu stiu daca merita banii si oboseala pentru 2kg de mere si 5 struguri.
Fructele nu avea dreptul sa le culeaga insa daca via patrunde in curtea sa, da.
Este obligatia dumneavoastra sa nu il deranjati in folosinta proprietatii. Cu alte cuvinte trebuia sa va ingrijiti ca via sa nu patrunda in curtea vecinului.
Nu deranja cu nimic, cu atat mai mult cu cat gardul e pus de parintii mei pe cheltuiala lor. Vita prin gard era ca un nod sinuos de sfoara, daca ma intelegeti. Nu ajungea in gradina lui, decat 1 cm prin aer, cat avea diametrul .
Deci, avea dreptul sa o taie?
Iar in legatura cu pomul, ce pot face in viitor, cand mai indrazneste sa-si puna scara? Sa reclam la politie?
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
simona39, utilizator
Cu 1 cm sau 2 era proprietatea lui, poate spune ca ii facea umbra rosiilor... ce stiu eu astfel de oameni gasesc motive absurde.
Deci... avea dreptul sa o taie.
Cat despre pomul cu pricina - il culegeti inantea lui. ;)
data viitoare sa ii zguditi scara putin, daca e la 4 m in aer trage o sperietura zdravana...
Nu merita, va dati seama ca vecinul are alte frustari si nu stie cum sa si le manifeste.. o planger eii puteti face cu prima ocazie, o sa fie si el chemat la post.. intrebat una alta dar cred ca doriti sa ch bani si timp cu el in instanta + prejudiciul nu cred ca va intereseaza daca este mic.
Incercati sa nu ii mai dati motive si sa il taxati si dvs ca sa nu devina o obijnuita pt el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de proprietate cristinasuciubv cristinasuciubv Am o casa veche construita in 1940. Distanta de la casa pana la limita proprietatii este de 60 cm. Fiindca se afla pe un platou usor inclinat apa de pe ... (vezi toată discuția)
Trunchiul in gradina lui, coroana in gradina mea Monica Andrei Monica Andrei Stiu ca nu este o problema la fel de grava ca multe altele discutate aici, dar doresc sa aflu daca este legal ca vecinul meu sa sara gardul in gradina mea ... (vezi toată discuția)
Gard comun vecin liniuta liniuta Am casa pe mejdie cu vecinul care locuieste acolo de 25 ani, noi stam doar de 7 ani ,Avem un gard comun metalic de 4 m care desparte proprietatile in fapt 2 ... (vezi toată discuția)