avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort normal sau divort la notar???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort normal sau divort la notar???

Buna seara! Sunt o femeie de 32 de ani casatorita de 10 ani cu un barbat alcooholic si violent de care vreau sa divortez cu care am si un copil. locuim in spania dar separat eu cu copilul si el cu cativa baieti! azi am avut prima infatisare la divort care l-am intentat catre sotul meu in romania, unde am fost reprezentata de mama mea pe care am imputernicito cu o procura notariala,la care nici sotul meu fiind in Spania nici avocatul nu sau prezentat, fiind reprogramata pe 3 septembrie!Am fost informata de cineva de divortul la notar dar din cate am inteles in Romania nu este posibil pentru ca am un copil minor!1) As vrea sa stiu cum pot sa divortez mai repede pentru ca sunt amenintata si am scandaluri de cate ori ma intalnesc cu el si de multe ori ma urmareste? 2) este posibil divortul la notar in Spania? 3) ma pot intoarce in romania cu copilul fara semnatura sau acordul lui? Astept raspunsuri sau sfaturi cat mai urgent! Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:19, 24 Iunie 2011
1. Din pacate, dat fiind faptul ca sotul dv. nu se va prezenta in instanta sau nu este de acord cu divortul, procedura de judecata se poate prelungi. Urmeaza sa propuneti martori, sa-i audiati, sa se efectueze anchete sociale, etc.
2.. Nu puteti divorta la notar nici in Romania nici in Spania,
3. Puteti veni in Romania cu minorul, insa pentru a pleca din nou in Spania aveti nevoie de incuviintarea sotului in ceea ce priveste minorul.
Bafta!
Daca reclamantul va lipsi nejustificat si la termenul urmator iar dvs. nu aveti formulata o cerere reconventionala in cadrul actiunii de divort prin care sa solicitati desfacerea casatoriei, incredintarea minorilor, stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea acestora si reluarea numelui avut anterior casatoriei, cerere pe care apoi sa o probati ( cu martori, inscrisuri, ancheta sociala, interogatoriu pe capatul de cerere privind incredintarea), actiunea se va respinge ca nesustinuta si veti ramane casatorita, urmand ulterior sa o luati de la capat cu depunerea unei noi actiuni de divort.
Angajati avocat procurator ( avocat imputernicit prin procura speciala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cristea adrian cristea adrian SOTIA FRATELUI MEU A BAGAT DIVORT PT CA A INSELAT_O.A DECLARAT CA A PARASIT DOMICILIUL IN URMA CU 6 LUNI CEEA CE NU ESTE ADEVARAT.IN INSTANTA A CERUT CASA SI ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor stancu  georgeta stancu georgeta Buna ziua! Am un copil minor iar sotul are o amanta de vreun an de zile.Am incercat sa rezolvam problema , dar el nu poate renunta la ... (vezi toată discuția)
Divort prin mandatar ContSters153164 ContSters153164 Am primit citatie pentru a ma prezenta in calitate de pârât pentru desfacerea casatoriei din culpa comuna si sotul meu solicita incredintarea copilului minor ... (vezi toată discuția)