avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Compensare in 3
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Compensare in 3

O societate comerciala a cumparat o remorca de la o alta societate comerciala si a vandut o alta remorca unei persoane fizice (administratorului acelei societati de la care a cumparat remorca). S-a folosit factura de ambele parti, fara sa existe vreo chitanta. Se poate face compensare in 3? (intre cele doua societati si a treia parte fiind o persoana fizica?)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 12:33, 23 Iunie 2011
@mitachealina va rog continuati discutia in acest topic. Am mutat mesajele postate in topicul deschis ieri de Dvs., aici.
Multumesc.

@mitachealina a scris:
Suntem o societate de transport. Am avut o semiremorca pe care am dat-o la schimb cu alta semiremorca. Noi am cumparat-o de la o alta societate, persoana juridica si am vandut-o pe a noastra unei persoane fizice (administratorului firmei de la care am cumparat-o). Ca si documente contabile am folosit factura de ambele parti, deoarece era aceeasi suma, neexistand chitanta. Intrebarea mea: este corect din punct de vedere contabil?

@c_barta a scris:
Daca inteleg bine, ati cumparat o semiremorca de la o societate si i-ati vandut admninistratorului societatii respective semiremorca dvs. Inteleg bine?
Degeaba este acelas suma, nu se pot compensa pt ca furnizorul si clientul sunt persoane diferite: unul este persoana juridica iar celalalt persoana fizica.
Daca valoarea tranzactiei este mai mica de 5000 RON, dvs taiati chitanta pe numele clientului PF si in acelas timp trebuie sa primiti la randul vostru o chitanta de la furnizotul PJ.
Daca valoarea tranzactiei este mai mare de 5000 RON, dvs trebuie sa-i platiti furnizorului prin banca iar clientul dvs PF sa va plateasca ori prin banca ori prin casierie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare sume Aura2 Aura2 Am de rezolvat urmatoarea speta: - Societatea A - a vandut societatii B produse in valoare totala mai mare de 10.000 lei - Societatea B-in calitatea sa de ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)
Compensari grette46 grette46 Pe ce baza se fac compensarile , daca am o societate si la 411 si la 401? Ajunge un proces verbal semnat de cele doua parti ?Nu mau gasesc ordine de ... (vezi toată discuția)