Buna ziua, pot sa cer punerea in aplicare a unui certificat de grefa reprezentand o decizie irevocabila (C.A.-litigii de munca), privind reintegrarea in functie cu plata drepturilor salariale, pana la redactarea respectivei decizii a C.A.?
Certificatul de grefa tine locul unei decizii irevocabile? Daca da, va rog frumos sa imi faceti trimitere la un text de lege, deoarece managerul meu imi cere aceasta trimitere.
Multumesc frumos!
Va doresc o zi buna!
Daca partea carea a pierdut procesul nu intelege sa se supuna de buna voie, hotararea judecatoreasca poate fi pusa in executare de executorul judecatoresc insa numai in baza titlului executoriu. Asta presupune ca trebuie sa astepti redactarea si numai dupa aceea poti sa faci demersuri pentru investire cu titlu executoriu. Pentru aceasta vei avea nevoie de hotararea, cerere, taxa de 6 lei si timbru judiciar de 0.3 lei.
Spuneti-i sefului dvs ca hotararile pronuntate la fond in litigii de munca sunt definitive si executorii de drept, conform art 289 codul muncii.
Prin recurs acestea devin irevocabile, conform art. 377 alin.2 pct 4 din codul de procedura civila, coroborat cu art 291 codul muncii.
Certificatul de grefa atesta solutia data de Curtea de apel...astfel ca decizia Curtii trebuie respectata de catre partea care a pierdut.
Datorita sfaturilor Dvs, astazi am fost repus in functie in urma unui Consiliu de Administratie care a durat peste 7 ore!
Mentionez ca am fost numit director adjunct in urma unui concurs castigat, semnand un contract de management educational cu o durata de 4 ani(2012). Am fost revocat din functie pe baza.....reorganizarii administrativ teritoriale, "pretext"cu care Curtea de Apel nu a fost de acord, ultima reorganizare adm-terit fiind in 1968!
Va multumesc, din inima, pentru sfaturi si incurajari!
Va doresc o seara minunata, la revedere!