Buna seara.
Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare :
Am castigat procesul la curtea de apel (irevocabila) iar in curand o sa fac cerere pentru un certificat de grefa. Spuneti-mi, va rog, este vreo problema daca depun acest certificat la agentia care m-a concediat pentru ma repune in drepturi, sau sa astept hotararea scrisa a Curtii ? tot aud ca daca ma grabesc si depun certificatul s-ar putea sa pierd salariile din urma, dar nu imi vine sa cred...
Multumesc.
Hotararea este executorie asa ca in baza certificatului ar trebui sa va repuna in dreptuiri. Va adresati institutiei depunand certificatul si sentinat de fond si inregistrati cererea pentru a nu vi se imputa dvs., ca nu v-ati prezentat .Nu ati precizat ce anume ati castigat prin proces. Daca institutia nu da curs hotararii deja irevocabile atunci asteptati sa sde redacteze decizia, o legal;izati si o investiti cu formula executorie.
Asteptati redactarea hotararii de catre instanta de judecata
Solicitati instantei investirea hotararii cu formula executorie.
Titlul executoriu il prezentati agentiei
Doriti un certificat de grefa cu solutia pronuntata in dosar, desi angajatorul parte procesuala fiind, cunoaste si el solutia. Ceea ce puteti realiza este efectuarea unei notificari prin care sa-i aduceti la cunostinta solutia obtinuta in instanta, precum si faptul ca in caz de neconformare veti proceda la formularea unei plangeri cu caracter penal. Nu veti pierde niciun salariu, pentru ca veti fi repus in drepturi de la momentul concedierii. Asteptarea deciziei pronuntate de Curte, curge in favoarea Agentiei in sensul ca amana momentul la care aceasta va trebui sa se conformeze dispozitiilor stabilite de catre instanta.