avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Punere in aplicare hotarare judecatoreasca fara ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Punere in aplicare hotarare judecatoreasca fara redactarea deciziei Curtii de apel

Buna ziua,

Va rog sa mi spuneti daca exista vreo posibilitate sa pun in aplicare o hotarare judecatoresca definitiva si irevocabila daca nu s-a redactat inca decizia Curtii de apel , pentru recursul castigat.
Recursul s-a terminat in noiembrie 2012,dar inca nu am decizia sa pot investi hotararea cu formula executorie iar organele abilitate sa mi acorde dreptul castigat tergiverseaza problema.
Si inca o intrebare:mai pot recupera cheltuielile de judecata care nu s-au solicitat in timpul procesului, prin deschiderea unei alte actiuni?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:02, 28 Aprilie 2013
va trebui sa asteptati motivarea, altfel nu puteti definitiva nici investi.

cheltuielile se pot cere si pe cale separata.
Conform noului cod de procedura civila, nu mai exista notiunea de investire a hotararilor judecatoresti de catre parte, ci doar legalizarea lor. Investirea se va obtine ulterior de catre executorul judecatoresc.

Puteti solicita un certificat de grefa cu solutia si trimite o somatie printr-un executor judecatoresc debitorului dvs in sensul de a se conforma deciziei instantei. Daca nu o va face de buna voie, atunci va trebui sa asteptati redactarea deciziei pt ca doar o hotarare propriu zisa legalizata va putea fi pusa in executare de un executor judecatoresc.

Veti putea cere cheltuieli de judecata pe cale separata.

Mult succes
Multumesc frumos.
Daca se poate, va rog, sa mi mai raspundeti la o intrebare: in afara de cererile de urgentare ce alte solutii exista pentru urgentarea obtinerii deciziei de la Curtea de Apel.Deja au trecut 5 luni si imi este teama sa nu prind din nou vacanta judecatoreasca(procesul a durat 2 ani :( .
elenaandra a scris:
(...) in afara de cererile de urgentare ce alte solutii exista pentru urgentarea obtinerii deciziei de la Curtea de Apel.

Alte soluţii nu există. Insistaţi cu cererile de urgentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie. procedura DanyD DanyD Am de recuperat despagubiri civile acordate de catre o instanta penala intr-un dos. penal, in latura civila. Vreau sa investesc cu formula executorie. Ce ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, Am si eu o problema.:( In 25.11.2009 am castigat la Tribunalul Bucuresti (pe fond) un proces cu ANRP-Legea 290/2003.:D In 30.12.2009 ANRP a ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta civila condilioglu condilioglu Buna ziua, Doresc sa stiu daca pot sa cer legalizarea si investirea cu titlu executoriu a unei sentinte, dupa ce apelul a fost anulat ca netimbrat din vina ... (vezi toată discuția)