avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Aplicarea legii procesual penale in timp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Aplicarea legii procesual penale in timp

Daca s-a formulat o plangere penala in conditiile prevazute de codul de procedura penala in vigoare in 2009, actele de procedura in speta vor uma aceste prevederi, sau vor fi aplicate prevederile noi, ale legii 202/2010?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:23, 23 Iunie 2011
eu stiam ca la 1 oct intra in vigoare normele de aplicare pt 202/2010 deci deocamdata se merge pe vechi
Nu confundati noul Cod de procedura penala cu modificarile prin legea 202! acelea au intrat in vigoare din decembrie 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta penala definitiva la instanta de fond fara drept de recurs caramele caramele Este legal..ca posibil vad ca este!!!..ca o instanta de fond(respectiv judecatorie) sa pronunte o sentinta penala definitiva, fara dreptul unei cai de atac, ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal Adelinaa Adelinaa Buna , as avea si eu o intrebare , procesele incepute acuma la inceputul acestui an se vor judeca dupa noul cod penal sau tot dupa cel vechii??sunt foarte ... (vezi toată discuția)
Modificari legislative anca.patri anca.patri Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca noile coduri de procedura civila si penala au intrat in vigoare , iar, daca NU au intrat in vigoare, daca au mai fost ... (vezi toată discuția)