avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Muscat de cainii comunitari, cui ma adresez daca sunt ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Muscat de cainii comunitari, cui ma adresez daca sunt plimbat de la o institutie la alta?

Buna ziua,

Locuiesc intr-un oras plin de caini comunitari, care sunt multi,liberi si foarte agresivi.Au fost muscate zeci de persoane, care au depus plangere la primarie, printre care si tatal meu.Venea acasa pe bicicleta si a fost atacat de o haita de caini, care l-au muscat de picior.De la spital, bineinteles ca ne-am dus la politie unde ne-au spus ca nu e de competenta lor sa solutioneze astfel de probleme.La primarie am depus plangere si au zis ca se va rezolva.Plangerea nu a fost inregistrata.Asta a fost acum 2 saptamani, problema persista de cel putin 6 luni.Pe strada pe care locuim nu se poate trece pur si simplu din cauza cainilor pentru ca ataca pe oricine se apropie.Mentionez ca este o strada centrala prin care se ajunge la o scoala cu clasele 1-4, pe acolo se merge in parc si la celalalt capat al strazii se afla un liceu.Toti copii, inclusiv locuitorii din acea zona, suntem obligati sa ocolim.
Intrebarea mea este urmatoarea:cum ar trebui sa procedez?, cui ma adresez?, care sunt termenele de solutionare a problemei?Avand in vedere legea cu privire la protectia animalelor.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
Desertwell, utilizator
Codul civil
Articolul 473
Sînt mobile prin natura lor, corpurile care se pot transporta de la un loc la altul, atît acele care se mişcă de sine precum sînt animalele, precum şi cele care nu se pot strămuta din loc decît prin o putere străină, precum sînt lucrurile neînsufleţite.

Articolul 646
Bunurile fără stăpîn sînt ale statului.

Articolul 1001
Proprietarul unui animal, sau acela care se serveşte cu dînsul, în cursul serviciului, este responsabil de prejudiciul cauzat de animal, sau că animalul se află sub paza sa, sau că a scăpat.


Dacă invocarea Codului civil ar avea succes în instanță, ar fi interesantă (și educativă) tragerea la răspundere a statului pentru daunele cauzate de câinii vagabonzi.

Nu de alta, dar zău că nu mi-ar mai păsa de nimic dacă un copil (al meu, de pildă) ar fi mutilat de niște câini pe care hingherii și protestul iubitorilor de animale îi tot scapă. Chiar și sterilizați (atunci când sunt cu adevărat sterilizați), continuă să poată mușca sau să fie agresivi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timisoara: hotararea consiliului local 146/14.03.2013 - sterilizarea cainilor cu si fara stapan sorinpascu sorinpascu http://www.primariatm.ro/hcl.php?unid=6E88F2A17BD2A9DAC2257B2C00463112 Vreau sa stiu daca acest HCL care nu are la baza nici o lege la nivel national, poate ... (vezi toată discuția)
Combatere hotarare consiliu municipal privind sterilizarea cainilor marianoprisi marianoprisi Cum putem combate aceasta mare prostie care nu face decat sa acopere incompetenta primariei de a rezolva situatia cainilor maidanezi? (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)