avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA pentru factura emisã de o firma din SUA ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA pentru factura emisã de o firma din SUA catre o firma din Romania

Aş dori să ştiu un raspuns cât maisigur pt următoarea situaţie:

Am o firmă înregistrată în România şi care este plătitoare de TVA.
Vreau să achiziţionez pentru firma mea spaţiiu de web-hosting de la o firmă din SUA, pe un server care se află tot în SUA.

Aş vrea să ştiu dacă trebuie să achit TVA pentru factura respectivă ?

ªtiu că firma respectivă îmi va factura fără taxe, dar aş vrea să ştiu sigur dacă nu cumva statul român îmi impune să plătesc TVA pentru produsele achiziţionate din afara spaţiului UE.

Pe de altă parte, am înţeles că există o anumită sumă minimă, în relaţia comercială cu state din afara UE, pentru care nu se plătesc taxe/TVA ?!?!?!

Aş vrea să-mi spuneţi dacă există o astfel de sumă minimă pentru care nu se plătesc taxe/TVA, şi care este aceasta ?

Mulţumesc anticipat pentru amabilitate.

Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:12, 6 Iulie 2011
fiind vorba de un serviciu nu se platesc taxe.
veti inregistra taxare inversa.
ªi în ce constă această taxare inversă ?
Mai trebuie eu să plătesc ceva în plus faţă de preţul serviciului respectiv ?

Spre exemplu - serviciul respectiv costă 49,5 Euro, iar firma respectivă va factura pt acea sumă, eu mai trebuie să plătesc apoi către statul român taxa de 24% din suma facturată, reprezentând TVA-ul, sau rămân doar cu plata celo 49,5 Euro şi doar atât ?

Mulţumesc anticipat pentru amabilitate.
taxare inversa se evidentiaza prin formula contabila 4426 = 4427, adica se inregistreaza tva atat colectata cat si deductibila si astfel ramaneti cu 49,5 euro de plata si atat.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva datorat pentru achizitii intracomunitare in beneficiul propriu cristidum cristidum Se datoreaza statului TVA pentru achizitii intracomunitare de bunuri achizitionate in beneficiul propriu (bunuri pentru utilizare in interiorul societatii, nu ... (vezi toată discuția)
Achizitie ue, fara sa fie inregistrat in roi ionunu ionunu Buna ziua, am urmatoarea speta: - achizitie de un mijloc de transport second-hand din UE de catre o firma din Romania, care este platitoare de TVA, dar din ... (vezi toată discuția)
Plata tva achizitie intracomunitara serbanv serbanv Buna ziua Am infiintat un SRL care este neplatitor de TVA si doresc sa cumpar un camion din Germania cu care sa fac transport (nu sa-l vand). Din diverse ... (vezi toată discuția)