avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Buna ziua.Avem un teren care il muncim de 30 ani pentru gradinarit(cam 300 mp).Am dosar pe rol ptr. uzucapiune si am fost la primarie sa cereliberarea unui certificat de atestare fiscala a acelui teren si am aflat ca pana in 2007 nu figura in registrul agricol dupa care fostul vice primar a facut demersurile respective si afacut cadastru si intabulare pe o suprafata de teren de 897mp(in aceasta suprafata este inclusa si suprafata de teren pe care o detinem noi).Nu a venit nimeni sa ne spuna ca este proprietar si sa eliberam acel teren.Cei de la primarie nu au vrut sa imi elibereze acea cerere, pe motiv ca sa vina avocatul meu ptr ca sunt persoana fizica si nu imi elibereaza.Itrebarea mea este ce pot sa fac si daca am castig de cauza in aceasta situatie?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: iulia39 , utilizator 20:21, 23 Iunie 2011
daca in anul 2007 s-a implinit termenul de 30 de ani, atunci dvs. sunteti proprietar deplin al acestei suprafete de teren de 300 mp.
uzucapiunea opereaza retroactiv, insemnand ca sunteti proprietar din momentul in care ati inceput posesia, respectiv anul 197X.
sa va faca avocatul dvs o cerere scrisa catre primarie pt eliberarea acelui certificat fiscal. daca primaria refuza sa va elibereze actul si in urma cererii scrise faceti dovada in instanta ca ati facut diligente la primarie pt eliberarea certificatului si aceasta refuza sa vi-l elibereze. instanta poate face ulterior adresa catre primarie.
Pe 23 aprilie anul acesta s-au implinit 30 de ani.In acest caz ce este de facut?Mai am sanse de castig?
Va multumesc.
Pe 23 aprilie anul acesta s-au implinit 30 de ani.In acest caz ce este de facut?Mai am sanse de castig?
Va multumesc.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea ovidiu19 ovidiu19 Buna ziua. Am cumparat o cladire cu teren aferent acesteia in suprafata de 332 m.p. de la un proprietar, cu contract de vanzare cumparare prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar o casa dar nu are toata suprafata trecuta in acte berasiov berasiov doresc sa cumpar o casa in suprafata de 950mp,aceasta consta in casa+anexe in suprafata de 300mp si gradina in suprafata de 650mp. proprietarul actual are in ... (vezi toată discuția)
Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)