Ieri am fost martor la ceva ce nu creadeam ca o sa pot pati vreodata. A venit unul dintre sefi (nu seful direct, dar unul care are mai multa influenta in firma) la munca si mi-a spus ca nu este multumit de munca mea si mi-a pus doua optiuni in fata, sa ne despartim pe cale amiabila sau sa mi se desfaca contractul pentru indisciplina. Tot o data mi-a pus o foaie de micsorare a salariului in fata pe care de prost am semnat-o. Am zis ca sunt de acord sa ma duc pe cale amiabila dar sa mi se plateasca 3-4-5 salarii compensatorii sa am timp sa-mi gasesc altceva de lucru, am fost refuzat. Atunci am refuzat si eu sa-mi dau demisia si i-am transmis ca doresc sa-mi desfaca contractul pe motiv de indisciplina.
Care sunt sansele sa se ajunga acolo daca imi fac datoria?
Mentinonez ca sunt administrator de sistem, sunt singurul din firma care are cunostinte aprofundate in IT.
buna ziua.
in primul rand - angajatorul nu va poate desface CIM pur si simplu.
daca nu este multumit de munca d.vastra, nu va poate da afara in baza art.61, lit.d) din C.M, decat in urma unei evaluari profesionale.Cu noile modificari ale codului trebuia sa va introduca criteriile de evaluare la CIM.cititi art.64 din c.muncii si vedeti posibilitatile.
in al doilea rand- angajatorul nu va poate da afara disciplinar(art 61 litera a)decat daca ati savarsit o abatere disciplinara, (aceasta presupune o intreaga procedura- si anume convocarea salariatului, cercetarea disciplinara, audierea salariatului care se apara cu toate mijloacele...)
in niciun caz nu semnat demisia.
lasati-l sa vedeti cat de mult stie sa respecte legea si salariatul.
mult succes!!
1. De tinut minte: sa nu va mai grabiti niciodata sa semnati, la cald, ceva bagat sub nas. Pe asta a mizat si angajatorul dvs. V-a intimidat si ati picat in plasa.
2. Ca sa va concedieze pe motive disciplinare trebuie sa urmeze procedura legala (Codul muncii, art.61-64 si art.247-252) si asta ii ia foarte mult timp dar este si dificila pentru ca orice abatere de la procedura duce la anularea deciziei de sanctionare. De aceea v-a pus sa semnati cererea de incetare a CIM.
3. Cititi Codul muncii renumerotat, republicat in M.O. partea I, nr.345/2011, articolele mentionate de mine, sa fiti informat si sa vedeti daca angajatorul respecta legea.
4. Pentru a fi sanctionat trebuie sa fi incalcat unele prevederi din Regulamenul intern al unitatii, daca ati luat la cunostinta de prevederile lui, astfel nu au baza legala de sanctionare.
5. Recomandarea mea este sa lasati pe angajator sa aiba initiativa incetarii CIM. Dvs. mergeti la serviciu normal si va vedeti de treaba.
Multumesc pentru sfaturi.
Nu aveam de gand sa-mi semnez demisia, am sa o semnez dupa ce imi gasesc alt loc de munca. Sunt pe principiu ca dragoste cu forta nu se poate. Cand am sa-mi gasesc alt loc de munca pe care sa-l consider ca fiind bun pentru dezvoltarea profesionala viitoare am sa plec. De acum am sa fiu mai atent la tot ce prevede fisa postului si programul de lucru de fix 8 ore + 1/2 pauza de masa. Se pare ca orele suplimentare pe care le-am facut si lucrul in weekend nu au avut nici o importanta. Singurul lucru cu care am ramas este dezamagirea. Nu ma asteptam la asa ceva.