avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCA

BUNA,AM SA VA SPUN MAI DETAILIAT PROBLEMA MEA:LUCREZ LA O FIMA CU PROFIL COMERCIAL CA PAZNIC CU CONTRACT DE MUNCA PE O PRRIOADA DE LUCRU NEDETERMINATA.IN DATA DE 07.12.2009. CAND AM INTRAT IN SERVICIUL DE PAZA AM FOST ANUNTAT DE COLEG SA MA PREZINT LA DIRECTORUL COMERCIAL PENTRU-CA IN DATA DE 01.12.2009.IN JURUL OREI 9:00 SA DAT O SPARGERE LA FIRMA NOASTRA SI SAU SUSTRAS BUNURI MATERIALE.M-AM PREZENTAT LA DIRECTOR IAR EL MA INTREBAT DACA STIU CEVA DESPRE ACEST ASPECT,MENTIONEZ CA IN IN DATA DE 01.12.2009.LA ORA 8:OO AM AM INTRAT IN SERVICIUL DE PAZA.EU NU AM CONSTATAT NIMIC DIN CELE SPUSE DE DIRECTOR.ATUNCI EL MA ANUNTAT CA IMI VA DESFACE CONTRACTUL DE MUNCA.MENTIONEZ CA PERSOANELE CARE AU SUSTRAF MARFA DIN FIRMA AU FOST PRINSI DE ORGANELE DE POLITIE IAR MARFA A FOST RECUPERATA.ACELE PERSOANE AR FI DECLARAT POLITISTIILOR CA AR FI SUSTRAS MARFA IN JURUL OREI 9:00 AM 01.12.2009.EU AM FACUT O ANCHETA PE CONT PROPRIU SI AM AFLAT CA ACELE PEROANE AR FI INTRAT MAI DE DIMINEATA SA SUSTRAGA MATERIALELE CAND EU NU MA AFLAM IN SERVICIU.UN ALT MINUS AL FIRMEI AR FI CA LA SERVICIUL NOSTRU DE PAZA NU AVEM UN PROCES VERBAL DE PREDARE PRIMIRE AL SERVICIULUI.LA FIMA ACEASTA SAU DAT MULTI ANGAJATI IN SOMAJ TEHNIC,IAR BANUIALA MEA AR FI CA DIRECTORUL VREA SA DEA PE CINEVA AFARA CU ORI CE PRET ,SA PUNA ALTI ANGAJATII IN SERVICIUL DE PAZA.VA ROG FRUMOS SA IMI DATI UN SFAT IN ACEASTA PRIVINTA. VA MULTUMES ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:58, 12 Decembrie 2009
:spam:NU mai scrieti cu litere mari!
Ati mai postat acelasi mesaj in alt topic. Va rog sa va cautati mesajul initial si sa completati acolo cu orice adaugiri doriti!
Iar , ca fapt divers , v-am spus si atunci si v-o repet: faceti sesizare la politie si atacati decizia de desfacere a contractului individual de munca!
Succes!
Asteptati sa vedeti daca veti primi decizia de concediere, apoi o veti atatca in instanta, dar este imperios necesar sa fiti asista de catre un avocat, pentru a fi aparat cu profesionalism.
Desfacerea contractului de munca pe motive disciplinare este cea mai aspra sanctiune disciplinara, reglementata de art.61 lit.a) C.muncii (abaterile disciplinare sunt definite atat in art. 263 al.(2) C.muncii, dar trebuie vazut si art.258 care prevede ca si regulamentul intern trebuie sa cuprinda prevederi privind disciplina in munca). Consecintele sunt destul de grave (inclusiv lipsa calitatii de somer, intreruperea vechimii in munca etc., precum si consecinte asupra posibilitatii reintegrarii ulterioare in munca, usor de inteles). De aceea este total de nedorit sa fiti concediat astfel, mai ales daca nu sunteti vinovat cu adevarat. De aceea, in situatia in care veti fi astfel concediat, puteti ataca decizia de concediere in instanta de judecata. Aceasta inseamna sa fiti sigur ca puteti sa va probati nevinovatia.
Pentru situatia total nedorita in care ajungeti acolo (desi este posibil ca seful sa accepte si o demisie sau chiar o desfacere cu acordul partilor, asa cum ar fi cel mai indicat ), atunci va trebui sa respecte anumite etape si o anume procedura, din care nu trebuie sa lipseasca o cercetare prealabila, care nu poate fi inlocuita de cercetarea si constatarile organelor de politie! . Dar acest fapt vi-l spun deoarece, incalcarea oricaror reguli procedurale in privinta desfacerii CIM pe motive de indisciplina, va va da posibilitatea anularii acesteia in instanta.
Sfatul meu este: 1. sa incercati o rezolvare amiabila; 2. sa va asigurati(cat mai discret) toate probele pe care va trebui sa le administrati in instanta, chiar cu ajutorul unui avocat (asistenta acestuia poate fi extrem de utila); 3. sa nu semnati demisia sau o alta forma de concediere daca sunteti sigur ca puteti proba nevinovatia sau sa obtineti o concediere cu acordul partilor daca sunteti sigur ca nu puteti sa probati aceasta nevinovatie . 4. Sa apelati la instanta de judecata pentru anularea deciziei de concediere disciplinara daca aceasta se va lua in mod abuziv.
Succes!
Sincer deja m-am saturat de firma aceasta cu toate acuzele lor, as putea cere trimiterea mea in somaj sau somaj tehnic?mentionez ca firma are probleme financiare fiind trimisi si alti angajati in somaj tehnic.
Puteti cere verbal desfacerea CIM-ului pentru probleme care nu tin de persoana salariatului,dar mare grija la documentele pe care le semnati.

Alte discuții în legătură

Concediere Alex1986 Alex1986 Buna ziua, am primit prin posta o decizie prin care eram anuntat ca sunt concediat in baza articolului 61 lit a coroborat cu art 268 din Codul muncii pentru o ... (vezi toată discuția)
Concedierea pt motive ce tin de pers angajatului IULIU MARIAN IULIU MARIAN buna ziua, in cazul concedierii pentru motive care tin de persoana salariatului,exista o perioada de preaviz pe care angajatul trebuie sa o satisfaca(daca ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca adysuru adysuru buna,lucrez la o firma privata unde sunt angajat ca paznic,am fost anuntat ca mi se va desface contractul de munca pe motiv ca au fost sustrase bunuri din ... (vezi toată discuția)