avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului de munca

buna,lucrez la o firma privata unde sunt angajat ca paznic,am fost anuntat ca mi se va desface contractul de munca pe motiv ca au fost sustrase bunuri din firma in timpul serviciului meu.mentionez ca bunurile sunt lasate in curte ne fiind inchise intr-o magazie sau macar intr-un tarc.Suprafata curtii pe care trebuie sa o pazesc este de 5 hectare.Mentione ca la data cand sa zis ca ar fi fost sustrasa marfa gardul nu prezenta deteriorari.,iar marfa nu se preda fiind prea multa nu poti sa o numeri sa vezi daca lipseste ceva.Data la care sa sustrasa marfa a fost pe 1 decembrie iar eu am fost anuntat doar pe 7 decembrie de cele intamplate.Mentionez ca marfa sustrasa a fost recuperata de organele de politie.As dori sa stiu unde ma pot adresa pentru o plangere ,si daca este legal ce a facut firma desfacandu-mi contractul de munca? Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 19:18, 8 Decembrie 2009
Buna ziua !
Puteti contesta decizia de desfacere a contractului individual de munca in instanta. Pentru aceasta trebuie sa formulati o cerere de chemare injudecata in care sa prezentati motivele de fapt si in drept pe care le invocati si de asemeni sa prezentati orice mijloc de proba in favoarea dumneavoastra .
Sfatul meu este sa contestati in instanta decizia de desfacere a contractului de munca aratand in apararea dvs imposibilitatea de a putea pazi marfa respectiva datorita conditiilor improprii de depozitare , datorita suprafetei foarte mari a curtii in care a fost depozitata marfa si datorita faptului ca erati singur fara posibilitate reala de a supraveghea integral toata curtea respectiva! De asemenea aratati in instanta ca nu se poate dovedi daca marfa a fost sustrasa pe tura dvs si chiar daca ar fi fost sustrasa pe tura dvs nu puteati sa o paziti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca adysuru adysuru BUNA,AM SA VA SPUN MAI DETAILIAT PROBLEMA MEA:LUCREZ LA O FIMA CU PROFIL COMERCIAL CA PAZNIC CU CONTRACT DE MUNCA PE O PRRIOADA DE LUCRU NEDETERMINATA.IN DATA ... (vezi toată discuția)
Contract desfacut cu litera a), art.61 danny_ella_2007 danny_ella_2007 Buna ziua, va scriu in numele mamei mele care astazi a primit acasa o instiintare cum ca, contractul de la ultimul loc de munca a fost desfacut conform art.61, ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune de la firma de paza simi82 simi82 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: Societatea la care lucrez are un depozit cu marfa la marginea unui oras. In luna august 2011, ... (vezi toată discuția)