avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare daune de la firma de paza
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare daune de la firma de paza

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema:
Societatea la care lucrez are un depozit cu marfa la marginea unui oras. In luna august 2011, depozitul a fost spart si s-a furat marfa in valoare de aproximativ 200.000RON. Depozitul este dotat cu camere video si alarma (care au fost intrerupte de hoti), noaptea, este pazit de un paznic al societatii noastre si de o firma de paza. Din filmarile camerei video din exterior a reiesit ca paznicii au facut un singur rond, la inceputul serii. Faptuitorii nu au fost prinsi si am hotarat impreuna cu firma de paza, sa ne plateasca ei jumatate din prejudiciu si jumatate sa-l suportam noi, dar firma de paza taraganeaza plata. Ne-au cerut sa le ducem de la politie tot felul de acte, le-am prezentat si banii tot nu ne-au fost dati.
Acum vrem sa-i dam in judecata pentru a recupera prejudiciul, dar nu stim ce fel de actiune sa facem, ce taxe de timbru sa platim sau care sunt pasii, cum ar trebui sa actionam pentru a ne despagubi. Sper sa ma ajute cineva!
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: simi82 , utilizator 13:07, 27 Martie 2012
banuiesc ca aveti contract c firma de paza. citi contractul si faceti actiune in raspundere contractuala/pretentii. lasati terminologia de o parte . descrieti ce s-a intamplat aratati pe ce va bazati (in cauza voastra contractul) faceti dovezile ca atare si ereti conform contractului sa va plateasca daunele. Nu va incurcati in terminologie juridica (de esenta este problema si posibilitatea ei de a fi incadrata juridic), sau lasati-o pe mana unui avocat ori consilier juridic.
succes.
PS. modele de actiuni gasiti pe internet daca u va permiteti avocat sau consilier. spor la google in lipsa de specialist
chiar daca indreptati gresit actiunea...catre tribunal si ea este de judecatorie de exemplu sau o catalogati gresit sau nu ati timbrat, etc..instanta va va pune in vedere sa le faceti si va va comunica cuantumul taxei judiciare si toate cele necesare unei judeacati. isi face declina competenta daca va fi cazul si asa mai departe...cauza tot va ajunge sa se judece cata vreme va prezentati.
succes si da-ti bataie
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Avem contract cu ei, am strans tot ce se putea, inscrisuri, tot, o sa le trimit.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt bicicleta, politia incapabila elizatutuianu elizatutuianu Buna ziua, Acum o luna si jumatate mi s-a furat bicicleta de la rastelul unui mall, supravegheat video. Am depus la politie o sesizare de furt in care am ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca adysuru adysuru buna,lucrez la o firma privata unde sunt angajat ca paznic,am fost anuntat ca mi se va desface contractul de munca pe motiv ca au fost sustrase bunuri din ... (vezi toată discuția)
Au voie agentii de paza si protectie la perchezitie corporala? olteanudaniela olteanudaniela Buna ziua am cateva intrebari care as dori,daca se poate sa imi raspundeti.Locuiesc vis-a-vis de unul dintre lanturile de supermarketur Kaufland, vizitez ... (vezi toată discuția)