Parintii mei au un apartament 3 camere pe care doresc sa m-il dea mie cu conditia ca eu sa dau fratelui meu apartamentul cu 2 camere care e propietatea mea. in cazul unei tranzactii de vanzare-cumparare taxele ptr ambele apartamente trec de 25000 ron suma care este peste posibilitatile noastre. Este donatia o solutie financiara acceptabila ? Exista si alte solutii sau intelegeri cu un cost mai mic dar care sa le aduca linistea parintilor mei ca se va realiza vointa lor?
Va sugerez sa va adresati unui notar care sa va calculeze taxele minime in ipoteza urmatoare: dvs. faceti schimb de proprietate cu parintii dvs.intre cele 2 apartamente, astfel incat dvs. veti fi propretar pe apartamentul cu 3 camere , parintii pe apartamentul cu 2 camere. Mai departe, parintii fac cu fratele dvs. un contract de intretinere cu clauza viagera pentru apartamentul cu 2 camere.Vedeti daca varianta taxelor este convenabila.
ar fi interesant de stiut daca in varianta asta nu platesc defapt mai mult ? sunt 3 vanzari practic in loc de 2. cumva schimbul de proprieteti intre mine si parinti e mai ieftin decat o tranzactie obisnuita? sau contr cu clauza de intretinere nu se mai taxeaza la val apartamentului? chiar nu stiu :(
Schimbul nu e vanzare, nu inseamna 2 vanzari. Dar da, taxele cred ca ar creste...
La donatie... tot treaba aia!
Si la intretinere, ca se ia la valoarea capitalului, adica a apartamentului...
Nu aveti cum evita, incercati negocierea cu notari diferiti...
Solutia colegei insa e cea mai buna, va pune la adapost pe amandoi de eventuale atacuri de acte.