avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transmiterea dreptului de proprietate unui copil minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transmiterea dreptului de proprietate unui copil minor

Aş dori să transcriu un imobil pe numele copilului meu minor. 1.Care ar fi modalitatea cea mai potrivită? - donaţia sau contractul de vânzare-cumpărare?
2.Cum trebuie să procedez pentru a obţine reprezentare pentru ea, în vederea întocmirii actului autentic?
3.La primărie, la serviciul Impozite şi taxe subsemnata voi mai figura în evidenţe în calitate de părinte, sau va rămâne doar copilul titular şi astfel, nu se calculeză impozitul pentru a doua locuinţă?
Cel mai recent răspuns: CsifoGabriella , utilizator 14:17, 23 Iunie 2011
se va desemna un tutore pt. copil . acesta va semna in numele minorului iar obligatia platii impozitului pt. respectivul imobil, ii revine tutorelui.
Cine poate să aibă calitatea de tutore?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil catre minor de 10 ani dinu1970 dinu1970 Buna ziua , va rog mult sa, mi raspunde-ti daca se poate la urmatoarea antrebare. Sunt divortat din anul 2007 , fetita mea minora mi-a fost incredintata mie. ... (vezi toată discuția)
Donaþie cãtre minor ela76 ela76 Conform art.1013 alin.3 Noul Cod civil : oferta de donatie facuta unei persoane lipsite de capacitate de exercitiu se accepta de catre reprezentantul legal. ... (vezi toată discuția)
Custodie copil ruxandra-maria ruxandra-maria Daca eu si sotul plecam din tara lasand copilul in grija mamei, trebuie sa mergem la un notar sa o lasam in custodie? Mentionez faptul ca avem probleme cu ... (vezi toată discuția)