avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale am calitate procesuala?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

am calitate procesuala?

Sunt angajata la o S.C. pe post de functionar administrativ si societatea este chemata in judecata pentru un conflict de munca.Intrebarea mea este daca pot reprezenta societatea in instanta, daca este nevoie de avocat obligatoriu si daca am nevoie de o imputernicire sau mai exact ce ar trebui sa contina acesta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:43, 28 Iulie 2008
Avocat sau consilierul juridic al societatii(daca exista). In cazul in care nu exista variantele respective, societatea va fi reprezentata de catre administrator sau director(in functie de atributii)
Calitate procesuala poate avea doar societatea la care esti angajata; referitor la reprezentare, tu nu poti pune concluzii in instanta nefiind avocat sau consilier juridic, insa te poti prezenta in instanta , in baza unei delegatii emise de societate, pentru a depune/ridica acte. Daca este vorba de un conflict de munca, sfatul meu este sa va angajati aparator.
Buna ziua! Daca faceti parte din consiliul de administratie, puteti sa reprezentati sociatatea intr-un proces de munca dar numai cu mandat special dat in acest sens. Vz. art. 71 legea 31/1990.
O recomandare asemănătoare: daca nu aveţi consilier juridic angajat in cadrul societăţii, contactaţi un avocat. Litigiile de dreptul muncii nu sunt simple si societăţile comerciale pierd într-un procent destul de mare astfel de cauze, de cele mai multe ori datorita faptului ca nu respecta procedurile obligatorii stipulate in Codul Muncii.
ankalaura85 a scris:

Sunt angajata la o S.C. pe post de functionar administrativ si societatea este chemata in judecata pentru un conflict de munca.Intrebarea mea este daca pot reprezenta societatea in instanta, daca este nevoie de avocat obligatoriu si daca am nevoie de o imputernicire sau mai exact ce ar trebui sa contina acesta?


Puteti reprezenta societatea comerciala in instanat. in acest sens, conducerea societatii va emite o imputernicire sau delegatie prin care sunteti mandatat sa reprezentati interesele societatii in fata instantei ........ , in dosarul nr..., in calitate de reclamant / parat.
De asemenea, in imputernicire se va specifica ca puteti inainta si sustine sau restringe actiunea, veti face cererile si declaratiile necesare, veti putea propune si administra orice probe, veti indeplini si primi orice act de procedura si veti putea exercita caile de atac, iar dupa raminerea definitiva a hotaririi o veti putea investi cu formula executorie si pune in executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire radu maria radu maria Pentru a reprezenta societatea la judecatorie ,ca angajat al societatii, este suficienta o imputernicire data de administratorul societatii sau este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic / reprezentare firma bukinst bukinst Avem urmatoarea intrebare> Un consilier juridic care nu are raprturi de munca prin contract cu o societate comerciala o poate reprezenta in instanta pe baza ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea in instanta corina_claudia corina_claudia Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire in ceea ce priveste reprezentarea in instanta. Am fost intr-un proces in care judecatoarea mi-a spus k nu am calitate ... (vezi toată discuția)