avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariata intoarsa din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariata intoarsa din concediu crestere copil

as dori sa stiu daca legislatia prevede ca o societate este obligata sa primesca pe acelasi post o salariata care s-a aflat in concediu pt.crestere copil timp de 2 ani,chiar daca eu intre timp am angajat o persoana pe perioada nedeterminata si pe a carui contract de munca nu este mentionat ca inlocuieste pe cineva aflat in CCC?sau o primesc la locul de munca si ii schimb functia la un alt departament?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:06, 23 Iunie 2011
Trebuia sa faceti CIM pt. per. det. cu specificatia ca CIM inceteaza la data intoarcerii titularului postului respectiv - nu este numai legal ci si corect ( parerea mea, desigur ) !
Functia o schimbati daca este si angajata de acord.
handaricimarin a scris:

as dori sa stiu daca legislatia prevede ca o societate este obligata sa primesca pe acelasi post o salariata care s-a aflat in concediu pt.crestere copil timp de 2 ani,chiar daca eu intre timp am angajat o persoana pe perioada nedeterminata si pe a carui contract de munca nu este mentionat ca inlocuieste pe cineva aflat in CCC?sau o primesc la locul de munca si ii schimb functia la un alt departament?

Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede exprex urmatoarele:
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Dupa revenirea din CCC, cu acordul partilor, se poate modifica functia persoanei revenite din CCC.
1. Pe perioada cat a fost in CCC salariata a avut CIM suspendat, adica era tot salariata dvs. dar nu presta munca si nu primea salariu (art.51(1), lit.a) din Codul muncii).
2. Pe aceasta perioada puteati angaja alta persoana pe eprioada determinata, pana la revenirea titularei din CCC (art.83, lit.a) din Codul muncii).
3. La revenirea salariatei din CCC inceteaza suspendarea CIM si salariata isi reia activitatea in baza aceluiasi CIM (aceeasi functie).
4. Daca vreti sa-i schimbati functia o puteti face dar numai prin act aditional la CIM si cu semnatura salariatei in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediou de materniatte Evelin11 Evelin11 Va rog sa imi spuneti baza legala de revenire din concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani (data nasterii copilului 15 aprilie 2010). (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu ingrijire copil voda.anca voda.anca Buna ziua, In luna august 2012 se finalizeaza concediul de ingrijire copil. As vrea sa stiu daca la intoarcerea mea la locul de munca se vor pastra functia ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate danielamihai danielamihai Esti obligat ca dupa terminarea concediului de maternitate sa revi la locul de munca initial sau poti sa-ti cauti alt loc de munca?sau daca iti gasesti mai ... (vezi toată discuția)