avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transparenta si egalitate la concurs? (militar activ)
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transparenta si egalitate la concurs? (militar activ)

Buna ziua,
Sunt cadru militar activ, iar incepand cu data de 15.06.2011 am fost pusi la dispozitie, ca urmare a desfintarii a unui anumit numar de functii ocupate. Vom sustine un interviu cu 4 intrebari a cate 2 puncte fiecare. Celelalte 2 puncte se acorda in functie de : 1. daca a venit din Scoala Militara, MAC, sau viata civila;
2. vechimea ca militar;
3. studii;
4. calificativul de la sfarsitul anului.
Deci daca prin absurd toti candidatii raspund corect la cele 4 intrebari departajarea se va face in functie de cele 4 criterii. Aceste criterii le-a ales comanda unitatii.
Se spune ca avem toti aceleasi sanse, dar cu aceste criterii nu mai vad egalitatea!
Sunt corecte aceste departajari?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 08:44, 24 Iunie 2011
hmmm, personal cred ca se face o discriminare in aceasta situatie....sunt criterii subiective, care nu tin de competentele persoanei, ci mai debraba de dorinta de asigura accesul netransparent, unor categorii de salariati. :)
Eu cred ca criterii sunt corecte. Doar lipseste cuantificarea prin punctuaje a criteriilor pentru a fi corect la ponderea sa.
io cred ca nu
1. daca a venit din Scoala Militara, MAC, sau viata civila mi se pare irelevant, atata vreme cat la momentul actual, persoanele ocupa functii identice, cu aceleasi atributii si responsabilitati.
2. vechimea ca militar de asemenea , mi se pare irelevanta, pentru ca a fi vechi, nu inseamna a fi si competent. n-am inteles, si n-am sa inteleg niciodata de ce daca dormi bine si faci vechime... trebuie sa fii si platit pentru asta, si sa fi si "primul" in fata altuia, care n-are vechime...poate pentru ca e mai tanar :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil de cadru militar declarat neadmis la liceul militar, după etapa de departajare a mediilor finale a candidaţiolor declaraţi admişi la celelalte etape printre. ContSters160566 ContSters160566 Bună seara. Am o problemă puţin mai complicată cred... şi anume: Anul trecut, fiul meu, copil de cadru militar în activitate, s-a decis să se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de conducere pentru secretarul de comuna cri_secret_ina cri_secret_ina As vrea sa stiu daca salariul secretarului de comuna include si indemnizatia de conducere,sau ar trebui acordata separat? Am si o alta nelamurire:dupa 3 ani ... (vezi toată discuția)
Contract de colectiv munca impotriva regulamentului intern? arhontele arhontele Mai multe articole din Codul Muncii contin prevederi precum\"se va stabili prin contractul colectiv de munca\".In alte articole se ofera alternativa ... (vezi toată discuția)