avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Factura
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura

Sunt PFA cu norma fixa de venit, neplatitor de TVA.
Daca am emis o factura pe 30.12.2008 iar eu banii am incasat in 20.01.2009. Suma incasata se considera ca fiind pe 2008 sau pe 2009?
Asta m-ar ajuta sa vad daca am depasit cei 119.000 pe 2008.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:16, 23 Iunie 2011
Plafonul se calculeaza la facturile emise, nu la incasari. In cazul acesta se tine cont de data facturii emise (30.12.2008) si nu de data incasarii acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul-jurnal de incasari si plati este obligatoriu pentru pfa cu norma de venit? edesign edesign Nu am gasit unde este specificat ca Registrul-jurnal de incasari si plati este obligatoriu si pentru PFA cu norma de venit. Conform Codului Fiscal: ART. 49 ... (vezi toată discuția)
Pfa depasire plafon tva coltex coltex Buna dimineata! Varog sa ma lamuriti cu o problema; Daca un PFA a taiat o factura pe luna Decembrie 2009 si a incasat-o in luna ianuarie, eu contabilizez ... (vezi toată discuția)
Pfa nou infiintata antispam antispam Buna ziua. Mi-am infiintat de curand o PFA cu norma de venit. Am fost la registrul comertului si la finante. Dupa ce primesc decizia de impunere de la ANAF, ... (vezi toată discuția)