avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii recuperare bani concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

recuperare bani concediu medical

Sunt insarcinata in luna a 7-a si sunt in concediu medical de 2 luni. Firma nu mi-a platit concediile medicale si nici colegilor (care sunt in somaj tehnic) nu li s-a efectuat plata cuvenita. Concediile mele medicale sunt declarate/inregistrate. Firma are datorii (si fata de Stat si fata de angajati); este in litigiu cu angajatii si nu stiu daca are deja conturile blocate (probabil ca sunt blocate).
Intrebarea mea este: cum pot intra in posesia banilor decontati de CNAS pentru concediile mele medicale?
Am facut sesizare la ITM (fara nici un rezultat), am fost la CNAS sa aflu daca pot cumva sa intru eu direct in posesia banilor decontati pentru concediul medical si se pare ca nu pot decat daca firma falimenteaza. Nici vorba de asa ceva, pentru ca e in litigiu.
Ce sanse am sa recuperez banii pentru concediu medical? Angajatorul refuza orice incercare de comunicare si de solutionare a problemei (administratorul e cetatean german).
Exista vreo lege care sa ma ajute in acest sens?
In cazul conturilor blocate, daca intra bani in contul firmei, cum pot sa "oblig" angajatorul sa imi onoreze plata concediului medical?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: IoanaNed , utilizator 19:07, 23 Iunie 2011
Buna seara ,

Intr-o prima faza , angajatorul este cel care plateste cv prestatiei din concediu medical , urmand sa-si recupereze suma de la Cnas.
Cnas plateste cv concediului medical doar daca unitatea depune o cerere de rambursare a sumelor.
In cazul prezentat de D-voastra este putin probabil ca angajatorul sa fi depus aceasta cerere de rambursare .. astfel incat , banii de care amintiti D-voastra nu au cum intra in contul societatii.

Seara frumoasa

Mi s-a spus ca s-a facut cererea de rambursare a sumelor.

As vrea sa stiu daca pot intra eu direct in posesia banilor (direct de la CNAS), fara ca acesti bani sa ajunga la angajator.

O alta intrebare ar fi: daca firma are conturile blocate si CNAS deconteaza banii pentru mine in aceste conturi blocate, exista posibilitatea ca eu sa intru in posesia banilor sau nu? Avand in vedere ca mai sunt si altii fata de care firma este datoare...
Daca s-a depus cererea de rambursare e ok , mai exista o speranta ..

Nu puteti intra D-voastra in posesia banilor; se prezuma ca acestia v-au fost achitati de unitate , urmand ca ea sa ii recupereze de ca Casa de Sanatate.

Nu trebuie neglijata nici prevederea legala - drepturile salariale se platesc inaintea oricaror alte obligatii .

Incercati o actiune in instanta - este scutita de taxa de timbru , dar nu si de nervi .
Bafta !

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in insolventa - recuperare creante IoanaNed IoanaNed Sunt in concediu medical din 28 Aprilie 2011, iar de 3 saptamani in concediu maternal. Firma ne-a informat in scris si verbal ca isi intrerupe activitatea, ... (vezi toată discuția)
Concediu medical sarcina și lauzie dragos.popescu11 dragos.popescu11 Buna ziua, soția își plătește cartea de munca la o firma X de peste 24 luni , este însărcinată și trebuie sa între in concediu medical prenatal. As ... (vezi toată discuția)
Angajatorul spune că nu-mi plătește concediile pre și postnatal decât când primește banii de la cnas, însă știu sigur că au fost decontați. cum pot proceda în acest caz? Stoian florin Stoian florin Cum pot recupera banii pentru concediu prenatal și postnatal de la angajator? Angajatorul meu mi-a spus ca banii pe concedii (prenatal și postnatal) ii voi ... (vezi toată discuția)