Sunt in concediu medical din 28 Aprilie 2011, iar de 3 saptamani in concediu maternal. Firma ne-a informat in scris si verbal ca isi intrerupe activitatea, toti colegii mei intrand in somaj "tehnic" din 1 Mai.
De la 1 Mai nu ne-au mai fost platite salariile de catre angajator. Concediile mele medicale au fost inregistrate, dar nu s-a depus cererea de rambursare a banilor de catre CNAS.
De la 29 Iulie, firma a intrat in insolventa.
Conform lichidatorului, as avea termen pana pe 12 Septembrie sa ma inscriu la masa credala.
Prima intrebare: in situatia insolventei, OUG 158/2005 imi "permite" sa imi recuperez banii pe concedile medicale direct de la CNAS (art. 32+art. 93)? Pun intrebarea asta pentru ca o doamna de la CNAS mi-a spus ca nu pot sa imi recuperez banii pentru ca insolventa nu inseamna "incetarea activitatii angajatorului". Mi-a spus ca trebuie sa astept pana mi se intrerupe contractul de munca.
A doua intrebare: pentru masa credala, ce acte trebuie sa atasez cererii pentru a dovedi creantele datorate de angajator?
Drepturi neluate
beatedy
Buna ziua,
Timp de doi ani de zile (din februarie 2011) am fost angajata la o firma care nu mi-a platit nicio contributie la stat. Firma a si intrat in ... (vezi toată discuția)