O firma intrata in insolventa are activitatea incetata/suspendata? Cu ce act se dovedeste acest lucru si de unde il procur?
(La firma la care lucrez, procedura simplificata de intrare in insolventa a fost demarata si am informata de lichidator ca pana pe 12 Septembrie, ma pot inscrie la masa credala. Lichidatorul m-a informat ca a cerut debitorului actele de care are nevoie, dar acesta nu a raspuns cererii).
In data de 28 Aprilie, angajatorul a informat in scris si verbal ca societatea isi va intrerupe activitatea incepand cu 1 Mai 2011. Hartia a fost semnata de reprezentantii angajatilor si de catre administratorul firmei. E acest act legal? Toti angajatii au intrat in somaj tehnic si eu eram deja in concediu medical (si inca sunt).
Pot verifica acest lucru daca imi dati numele firmei si codul fiscal ( ma puteti contacta prin mesaj privat). In privinta starii de insolventa si a starii de suspendare..acestea sunt doua "stari" care genereaza efecte diferite.
Daca vi s-a spus sa va inscrieti la masa credala, inseamna ca nu vi s-a mai platit salariul si il puteti obtine doar inscriindu-va la masa credala.
Astept detalii.
Buna dimineata .
Certificat constatator eliberat de catre O.R.C. din zona de inregistrare a firmei in cauza.
intr-adevar, firmele cu activitatea suspendata , ar trebui sa fie lasate in pace pe timpul suspendarii,dar uite ca sunt si exceptii . Problema este ca certificatul constatator de suspendare a activitatii sa fi fost emis inainte de deschiderea procedurii insolventei si nu dupa .
Marius Bote .