avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... firma in insolventa - activitate incetata legal?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

firma in insolventa - activitate incetata legal?

O firma intrata in insolventa are activitatea incetata/suspendata? Cu ce act se dovedeste acest lucru si de unde il procur?
(La firma la care lucrez, procedura simplificata de intrare in insolventa a fost demarata si am informata de lichidator ca pana pe 12 Septembrie, ma pot inscrie la masa credala. Lichidatorul m-a informat ca a cerut debitorului actele de care are nevoie, dar acesta nu a raspuns cererii).

In data de 28 Aprilie, angajatorul a informat in scris si verbal ca societatea isi va intrerupe activitatea incepand cu 1 Mai 2011. Hartia a fost semnata de reprezentantii angajatilor si de catre administratorul firmei. E acest act legal? Toti angajatii au intrat in somaj tehnic si eu eram deja in concediu medical (si inca sunt).
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 11:58, 30 August 2011
Pot verifica acest lucru daca imi dati numele firmei si codul fiscal ( ma puteti contacta prin mesaj privat). In privinta starii de insolventa si a starii de suspendare..acestea sunt doua "stari" care genereaza efecte diferite.
Daca vi s-a spus sa va inscrieti la masa credala, inseamna ca nu vi s-a mai platit salariul si il puteti obtine doar inscriindu-va la masa credala.
Astept detalii.
Buna dimineata .
Certificat constatator eliberat de catre O.R.C. din zona de inregistrare a firmei in cauza.
intr-adevar, firmele cu activitatea suspendata , ar trebui sa fie lasate in pace pe timpul suspendarii,dar uite ca sunt si exceptii . Problema este ca certificatul constatator de suspendare a activitatii sa fi fost emis inainte de deschiderea procedurii insolventei si nu dupa .
Marius Bote .
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce creante ne putem inscrie la masa credala? cristina69 cristina69 Va rog daca sa imi raspundeti, cat mai urgent, daca la masa credala se poate inscrie cu facturi care au fost emise in luna mai dar sunt scadente doar in ... (vezi toată discuția)
Vanzare spatiu comercial,srl in dizlovare ancaalina ancaalina Buna seara, am un srl in dizolvare de catre orc ,am angajat lichidator,dar pe acest srl am un spatiu comercial pe care doresc sa il vand.Am impozitul platit ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea unei facturi cu un dezvoltator in faliment seti seti Ce se intampla cu un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament insotit de o factura fiscala prin care cumparatorul se obliga sa achite contravaloarea ... (vezi toată discuția)