avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Gajul cu deposedare vs. Insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Gajul cu deposedare vs. Insolventa

Buna seara! Am o creanta aspura unei SC care a intrat in insolventa. Creanta este garantata (gaj cu deposedare). Creanta mi-a fost recunoscuta si inscrisa in tabelul definitiv al creantelor, ca fiind creanta garantata. Administratorul judiciar mi-a trimis acum o notificare prin care imi impune ca in termen de 24 ore sa ii predau bunul care face obiectul gajului spre a fi folosit sau valorificat. Este legal? Ma poate obliga? Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Amalia18_bv , utilizator 20:16, 23 Iunie 2011
Buna seara...
In tabelul definitiv al creantelor, creditorii sunt clasificati in functie de existenta unei garantii sau nu.
In cazul dvs, creanta dvs fiind garantata cu acel gaj cu deposedare, semnifica faptul ca, la recuperarea creantei, dvs aveti o pozitie mai buna decat creditorii chirografari, in sensul ca dvs va veti indestula primul din suma de bani rezultata din vanzarea bunului gajat.
Solicitarea lichidatorului este normala si are ca scop vanzarea bunului gajat tocmai in ideea de a va achita creanta dvs.
Va multumesc Domnule Vaduva Mihai! Am inteles. Si inca o intrebare. Din vanzarea bunului gajat, am prioritate sa primesc intreaga suma pana la acoperirea integrala a creantei mele? Sau se vor face distribuiri si catre ceilalti creditori garantati (avand drept garantie alte bunuri) . Si daca ei vor sa foloseasca bunul care face obiectul gajului si nu sa il vanda, eu ce pot face?
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
Amalia18_bv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fff urgent. executare irbo irbo buna ziua. as avea nevoie de putin ajutor. speta este urmatoarea: eu sunt creditor privilegiat (contract de gaj asupra unor bunuri inscris si la AEGRM). un ... (vezi toată discuția)
Somatii de plata inscrisa in cf. ordinea de urmarire Irina S. Irina S. Am doi creditori chirografi. Primul incepe executarea silita. Dupa incuviintare executorul noteaza somatia de plata in CF. Dupa o luna incepe executarea ... (vezi toată discuția)
Creanta ipoteca. folosirea imobilul mihaigiu mihaigiu Am o creanta aspura unei SC care a intrat in insolventa in 2012. Creanta este garantata cu ipoteca imobiliara de rangul I (imobilul este de propri tate ... (vezi toată discuția)