Am doi creditori chirografi. Primul incepe executarea silita. Dupa incuviintare executorul noteaza somatia de plata in CF.
Dupa o luna incepe executarea silita si creditorul nr.2.
Notare somatiei de plata in CF da vreun rang sau preferinta de urmarire acestor creditori ?
Adica, daca creditorul nr.1 a notat primul somatia de plata, se va indestula primul din suma obtinuta din vanzarea imobilului ?
Somatia de plata se noteaza in CF sau se inscrie provizoriu?
Irina S.... multe intrebari cu scop precis... banuiesc ca doresti de la noi confirmari asupra solutiilor la problemele pe care le ai de rezolvat..
Voi incerca sa te ajut....
Creditorii chirografari reprezinta aceea categorie de creditori a caror creanta nu beneficiaza de nicio garantie, patrimoniul debitorului fiind gajul general al acestei categorii de creditori.
Faptul ca exista un creditor care a inceput executarea silita inaintea altui creditor nu ii acorda acestuia un drept de preferinta.
Daca cumva obiectul celor doua executari silite il reprezinta acelasi bun, mobil sau imobil, cel de-al doilea dosar de executare se poate conexa cu primul dosar, chiar daca se afla pe rolul a doi executori judecatoresti diferiti.
Amandoi creditorii vor participa la distributia pretului, executorul judecatoresc trebuind sa caute sa satisfaca creantele ambilor creditori.
In speranta ca am adus cateva lamuriri problemelor tale...
Av. Mihai Vaduva
De fapt unul dintre creditori sunt eu (persoana juridica). Si sunt al doilea care a inceput urmarirea.
Primul este AFP-ul (tot creditor chirografar)care are o creanta ce provine dintr-o HJ prin care instanta a acordat despagubiri civile ptr. infractiunea de evaziune fiscala.
Inteleg ca AFP-ul in aceasta situatie se va indestula primul indiferent daca apare si un creditor ipotecar?
Despre gaj
nicolas25
am o intrebare. firmele de recuperere pot sa imi mai scoata casa mea la licitatie daca deja asupra ei este un contract de gaj?
mai exact, am luat ceva credite ... (vezi toată discuția)