avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitarea termica a blocurilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitarea termica a blocurilor

Va rog frumos sa ma ajutati in gasirea unui raspuns in cazul OUG privind reabilitarea termica a blocului.In anul 2009 administratorul blocului(seful de scara a inceput demararea dosarului pentru reabilitarea blocului conform legii .S-a facut un tabel in care am scris numele prenumele seria de buletin si semnatura ca suntem de acord ca blocul sa intre in acest program .Din 2009 si pana acum doua luni de zile nu am avut nici o speranta din partea primarie ca se va aproba deoarece raspunsul era "nu sunt bani".In data de 9Mai 2011 apare schela spre surprinderea noastra si incepe reabilitarea blocului fapt despre care nu am fost anuntati sau intrebati in nici un fel.Dilema mea cea mare este urmatoarea in cat timp spune legea ca trebuie platita aceasta reabilitarea deoarece constructorul ca efectueaza lucrarea ne forteaza ca in termen de 3 luni sa platim acei 20% care ni se cuvin ca proprietari.Fac mentiunea ca nu am semnat nici un contract ,nu ne- a intrebat nimeni daca putem plati sau in cat timp sa platim absolut nimic .Mentionez ca in dosarul care a fost depus la primarie s-a cerut ca plata sa se faca pe 5 ani dar am inteles ca nu se poate si atunci s-a cerut min.2 ani -max.3 ani acum acest constructor ne forteaza ca pana la terminarea lucrarii sa achitam tot (3 luni) Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:07, 24 Iunie 2011
Asociatia sa transmita o cerere catre primarie in care sa solicite conditiile contractuale pentru reabilitare.
sunteti fericit ca incepe reabilitarea:D
la ad.gen. ar fi trebuit sa se stabileasca termene si conditii de plata, si ar fi trebuit sa se ceara o copie a contractului, care ar fi trebuit sa fie in concordanta cu cele discutate la ad. gen.
mai e si varianta cu credit bancar care ar fi avantajoasa, deoarece nu se plateste dobanda, si e pe termen mai mare
simona43 a scris:
Dilema mea cea mare este urmatoarea in cat timp spune legea ca trebuie platita aceasta reabilitarea deoarece constructorul ca efectueaza lucrarea ne forteaza ca in termen de 3 luni sa platim acei 20% care ni se cuvin ca proprietari.

Legea spune ca termenul de plata se stabileste prin contract intre parti.
Presedintele asociatiei ar trebui sa solicite, sa afiseze, sa aduca la cunostinta proprietarilor contractul de reabilitare.
Constructorul poate sa va solicite sa platiti conform contractului si nu altfel. Dar chiar daca in contract ar fi stipulata acolo obligatia dv sa platiti in 3 zile sau in 3 luni, constructorul nu are cum sa va "forteze" sa platiti. Daca s-a apucat sa faca lucrarea asa cum relatati dv, poate sa-si incaseze banii cand o sa vreti sau o sa puteti dumneavoastra sa platiti. Daca are totusi un contract semnat de reprezentantii asociatiei si dumneavoastra nu stiti de acesta, asociatia o sa va forteze, o sa va calculeze penalizari, o sa va dea in judecata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termica nemteanu nemteanu #-o[b]Locuiesc intr-o scara de bloc cu 10 nivele (44 de apartamente). In luna aprilie a.c. in Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari s-a hotarat cu ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc- probleme infiltratii de apa buna ziua, locuiesc ... Georgianactn Georgianactn Reabilitare bloc- probleme infiltratii de apa Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament din Bucuresti, sector 4, unde blocul a intrat in reabilitare ... (vezi toată discuția)
Neplata avansului la reabilitare termica de catre proprietari monicameleru monicameleru Va deranjez si eu cu o problema am mare nevoie de un sfat . De cateva luni sunt administrator la o asociatie de proprietari care cuprinde 6 blocuri cu 10 ... (vezi toată discuția)