avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neplata avansului la reabilitare termica de catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neplata avansului la reabilitare termica de catre proprietari

Va deranjez si eu cu o problema am mare nevoie de un sfat .
De cateva luni sunt administrator la o asociatie de proprietari care cuprinde 6 blocuri cu 10 etaje, doua dintre ele au antena pe bloc.
In luna decembrie am primit la asociatie o somatie de la Primarie in care ne cereau sa viram suma de 11.275 lei reprezentand avansul la reabilitare si penalitatile aferente acestui avans de reabilitare la un numar de 5 proprietari de apartamente care nu au platit deloc. Blocul a fost terminat de reabilitat in 2010 pe fonduri europene , proprietarii avand posibilitatea la inceput sa plateasca avansul la reabilitare la Asociatie sau la Primarie. Mentionez tot ce s-a incasat avans la reabilitare la asociatie ,sumele respective s-au virat la Primarie cu ordin de plata si tabele anexate cu proprietarii care au platit. Exista si o a treia varianta pentru unii proprietari sa nu plateasca nicaieri, dupa cum constatati. Pe 7.01.2014 am primit deja de la un executor judecatoresc titlul de executare pe contul curent al asociatiei de proprietari pentru suma respectiva.
Am vazut dosarul de executare de la executor care contine : copii dupa contractual de mandat al asociatiei din 2009 , procesul verbal de receptie din 2010 notificarile adresate proprietarilor care nu si-au platit avansul la reabilitare pe 2010, 2011,2012,2013, notificari catre asociatie in 2011,2012.
Blocul de care va vorbesc face parte din primele blocuri reabilitate din oras conform Ordonatei de urgenta nr.18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte. Inainte de reabilitare s-a transmis Primariei tabelul cu locatarii care au fost de acord cu reabilitarea in numar de 32 din 44 de apartamente ,adunarea generala prin care locatarii si-au dat acordul la reabilitare.
Blocul despre care va vorbesc nu are antena pe bloc. Cele 2 antene au conturi special create unde se vireaza sumele datorate de antena proprietarilor celor 2 blocuri.
Acum incep problemele:
1. Ca asociatie nu dispun in contul curent de o suma asa de mare ca cea din somatie.In concluzie risc nu numai sa imi blocheze contul curent dar pot intra la unul din conturile cu antena si sa isi ia intreaga suma.
2. Chiar daca as avea sa zicem jumatate din suma datorata in contul curent banii stransi fac parte din fondul de reaparatii si penalitati in nici un caz bani de reabilitare termica.
3. Daca platesc primariei suma ceruta in titlul executoriu cum imi recuperez banii de la proprietarii care nu au platit avansul la reabilitare?
4. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:39, 26 Ianuarie 2014
Dv. nu trebuie sa faceti decat cum decide comitetul executiv al asociatiei.
El raspunde pentru toate problemele legate de comportamentul proprietarilor.

Cereti intrunirea acestuia in sedinta de urgenta si luarea unei decizii de cum sa se plateasca acei bani si de cum sa se recupereze.
Daca ati primit somatie,inseamna ca dv ca asociatie aveati cunostiinta din 2010 de la semnarea contractului ca aveti de achitat o contravaloare care trebuia recuperata esalonat de la proprietari
Dv ca administrator nu detineti autoritatea si competenta sa dispuneti masuri impotriva rau platnicilor
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia.care reprezinta asociatia in relatiile cu tertii,inclusiv in instanta
Din 2010,daca s-a constatat ca 5 proprietari au refuzat achitarea cotelor individuale,mai ales daca executia modernizarii a fost dispusa de adunarea generala,se impunea ca presedintele de asociatie sa desfasoare procedura prevazuta de art 49.50.51 din L nr 230/2007 ?
Daca a fost dispusa executarea silita,dv nu mai aveti posibilitatea sa solutionati direct prin primarie
Asociatia prin presedinte,poate sa negocieze angajament de plata cu executorul judecatoresc,urmand sa achitati lunar cota parte
Totodata pentru recuperare intreg debit reprezentat de c/v neachitata de catre cei 5 proprietari+ cheltuieli de executare ,asociatia prin reprezentant legal,poate sa promoveze actiune in instanta impotriva acestora
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari pe scara de bloc denissse denissse Buna ziua , Sunt presedintele unei asociatii de proprietari constituite pe o scara de bloc. Blocul a ramas ca asociatie de locatari iar presedintele si ... (vezi toată discuția)
Plătirea de către noul proprietar a lucrărilor de reabilitare termică efectuate anterior cumpărării apartamentului Beni1984 Beni1984 Bună ziua, Am cumpărat recent un apartament, cu creditul Prima Casă. Proprietarul anterior l-a adjudecat prin licitaţie publică - executarea silită a ... (vezi toată discuția)
Venituri din antene monicameleru monicameleru Din chiria antenelor de pe terasa blocului s-au strans ceva bani de 4 ani .Anul trecut in martie a avut loc Adunarea Generala si proprietarii au stabilit sa ... (vezi toată discuția)