Buna seara. stie cineva cum as putea pune in aplicare teoria ordinului de restrictie. speta e urmatoarea: x concubina lui z. x se desparte de concubin iar acesta o hartuieste prin mesaje, X-(
azi noapte a incendiat masina lui x. noroc ca femeia nu se afla in masina. cel putin presupunem ca ar fi fost exul femeii. in spania si de fapt in UE se aplica aceste ordine de restrictii, dar care e treaba in romania? tnand cont de aplicabilitatea legislatiei Ue si de intaietatea acesteia in statele membre ale UE, as avea sanse sa obtin un astfel de ordin printr-o sentinta?
doaman a facut plangere penala impotriva autorului necunoscut, dar mi-ar fi de mareeee folos un asemenea ordin de restricitie impotriva fostului concubin.
In legislatia noastra nu exista o reglementare privind un ordin de restrictie.Desi ar fi necesar, poate in viitor se vor gandi si la asa ceva.
Ceea ce există , este o interdictie ce ii poate fi impusa unu imembru al unei familii, care a axercitat acte de violenta asupora altui membru al familiei( interdictia de fi in locuinta familiei , prevazuta de art .118^1 Cod penal) .
este amintita apicarea acestei masuri si in Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie.
Conform articolului 26 din Legea amintita , spune ca:
(1) In cursul urmaririi penale sau al judecatii instanta de judecata, la cererea victimei sau din oficiu, ori de cate ori exista probe sau indicii temeinice ca un membru de familie a savarsit un act de violenta cauzator de suferinte fizice sau psihice asupra unui alt membru, poate dispune, in mod provizoriu, una dintre masurile prevazute la art. 113 si 114 din Codul penal, precum si masura interzicerii de a reveni in locuinta familiei.
(2) Masurile prevazute la alin. (1) inceteaza la disparitia starii de pericol care a determinat luarea acestora.
Problema interdictiei este in mare suferinta...
Ce va pot spune eu, este ca am trecut de exceptia inadmisibilitatii unei astfel de actiuni si toate exceptiile invocate de parat prin avocat.
Apoi...dupa ce paratul a inteles ca poate procesul pierde procesul chiar si in absenta unui text de lege intern a propus suspendarea judecatii...si a promis ca nu mai face nimic rau (dar nu in fata instantei care era deja cam nervoasa de cat a avut de judecat...fara a intra macar pe fond...)
Eu cred ca de putut se poate doar ca este foarte greu...
Conteaza enorm si cum este redactata actiunea in fapt si in drept.Daca este temeinic motivata exista sanse.
Se va invoca insa exceptia inadmisibilitatii actiunii.Daca avocatul reclamantului trece de ea dupa parerea mea va obtine interdictia.
Este insa un proces cu grad foarte ridicat de dificultate.
Ordin de restrictie
consumer
Buna ziua,
As dori sa stiu in ce conditii se poate obtine un ordin de restrictie, daca se poate, impotriva unei persoane incarcerate, care este pe cale sa ... (vezi toată discuția)