avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neclaritati in mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neclaritati in mostenire

Buna ziua ! Tatal meu a mostenit o casa cu teren de la bunicul meu ,iar ceilalti frati i-au cedat lui partile lor .Acum doi ani am locuit eu acolo si cu un var dar el nu are drept de locuinta .Recent am aflat ca fratele varului meu a inceput sa construiasca o casa acolo.As dori sa stiu sa stiu daca el are vreun drept in fata legii daca actele sunt definitve si irevocabile in favoarea tatalui meu.Mentionez ca varul meu a continuat sa locuiasca acolo cu acordul verbal al tatalui.As dori sa stiu daca este posibil sa pierd terenul doar pentru ca el a stat acolo si tata nu a platit impozitul timp de 5 ani
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 08:29, 24 Iunie 2011
Daca terenul este propeietatea exclusiva a tatluii dv. inseamna ca a construit fara drept si, daca dovediti calitatea de mostenitor(in cazul in care dezbatei succesiunea dupa tata) putei solicita ridicarea constructiei Nu putei pierde dreptul de mostenire prin acordul verbal al tatlui sau neplata impozitelor
sigur a construit in lipsa unui contract cu tatal dumneavoastra?
In orice caz, dumneavoastra fiind mostenitorul tatalui, in viitor terenul va va apartine numai daca intre timp nu este instrainat. Ulterior in instanta, daca solicitati daramarea cladirii...sa stiti ca nu intotdeauna se reuseste asta. Va sfatuiesc sa-i vindeti terenul si sa va intelegeti rezonabil in viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire joohnny joohnny buna ziua, va rog lamuriti-ma cu cateva aspecte. tatal meu a decedat in urma cu 6 luni. acesta a locuit in casa parinteasca timp de mai bine de 20 ani, la care ... (vezi toată discuția)
Succesiune Denisa Bacaita Denisa Bacaita Buna ziua, Tatal meu locuieste de 35 ani si plateste impozite la o casa facuta de bunicul pt el, care este pe numele bunicului. Bunicul a decedat, succesiunea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sper ca cineva de aici sa poata sa imi raspunda la ... Disa84 Disa84 Buna ziua. Sper ca cineva de aici sa poata sa imi raspunda la mesaj si sa aiba si rabdarea sa citeasca. :) Bunica mea a stat in concubinaj, nu a fost ... (vezi toată discuția)