Buna ziua, Tatal meu locuieste de 35 ani si plateste impozite la o casa facuta de bunicul pt el, care este pe numele bunicului. Bunicul a decedat, succesiunea nu s-a facut intre el si frate. A decedat si bunica, nu s-a facut succesiunea. Fratele lui a decedat si are un copil in viata. Intre timp a decedat si mama. Pe langa casa construita de bunic, tata si mama au mai construit o magazie, beci, asfalt in curte, garduri, anexe la casa. Dupa mama nu este facuta succesiune. Tata sustine ca are acte pt ca plateste impozit la casa, iar varul meu nu a ridicat pretentii. Acum are de platit o datorie si se teme sa nu piarda casa. Vrea sa o vanda, poate fara succesiunea facuta? Imi este teama ca daca isi face acte pe numele lui o poate pierde. Ce ne sfatuiti?
Trebuie văzute actele pe care le are tatăl dumneavoastră. Ca să fie vândută casa trebuie să existe acte de proprietate, întabuularea proprietății în Cartea Funciară. E posibil, în funcție de cțt timp a avut în posesie și folosință casa și terenul tatăl dumneavoastră să solicite instanței de judecată să pronunțe o hotărțre judecătorească care să țină loc de act de proprietate (modul de dobândire ar fi uzucapiunea). Sigur, numai după ce se stuadiază actele se poate spune ce-i de făcut. Vă recomand să vă adresați unui avocat.
Casa bătrânească
mariaciuci
Tatal meu a construit o casa in 1975 pe terenul bunicului, in 1996s-a făcut act de vanzare cumparare pe teren dar in care s-a specificat ca , casa ,este ... (vezi toată discuția)