Asa cum am afirmat in alt post, pentru abateri disciplinare, sa zicem absente nemotivare de la servici sau altele aratate mai sus, angajatorul poate aplica sanctiuni mai ”usoare” , astfel incat in momentul in care salariatul o ”comite” mai serios, desfacerea disciplinara a CIM devine o sarcina mai usoara, insa, asa cum spuneam cu respectarea procedurii prev. in legislatie.
In situatia descrisa, sigur, comisia care face aceasta cercetare disciplinara, i-a act de situatia (poate fir reala) in care se afla salariatul, incheie un proces verbal si amana actiunea pana cand se intrunesc toate conditiile normale. Sigur ca si o discutie sincera cu salariatul in acest sens poate clarifica unele aspecte.
Ei, sunt situatii in care salariatul chiar nu vrea sa semneze nici-un document, crezand probabil ca acest lucru il avantajeaza in vre-un fel. Nicidecum. Comisia numita in acest sens (decizie presedinte, numire max. 2 oameni in cazul as. prop.). incheie procesul-verbal al cercetarii disciplinare preliminarii in care se arata clar refuzul sal. de a semna, desi a participat la actiune. Pot fi cazuri in care sal. nici nu se prezinta la invitatia facuta - aici trebuie sa aveti dovada invitatiei, in cazul descris de dvs. semnatura de primire pe ex. 2 al invitatiei, ori trimiterea postala cu confirmare de primire.
Eu zic ca daca salariata ar fi fost sanctionata de 1-2 ori pana acum, nu se ajungea la desf. disciplinara a CIM - lucru extrem de grav si pentru sal., dar si pentru angajator, uitati, numai pentru grijile pe care ti le faci cu aceasta ocazie!
Este indicat sa aveti intocmit la nivelul as. prop. Regulamentul intern in care vor fi prevazute si o serie de abateri disciplinare pentru care un salariat poate fi sanctionat si la care se va face referire in Decizia de sanctionare.
Vă mulţumesc pentru sfat! Nici nu vă imaginaţi cum îşi câştigă această administratoare pâinea, din pensia unor bătrâni amărâţi, pe care i-a lăsat fără apă toată iarna, care are ,,o nebunie" în actele contabile, care are un tupeu fantastic şi se erijează în angajator...de exemplu, vrem CE, să-i punem la dispozitie un alt spaţiu pentru a-şi desfăşura activitatea, mai mic, pe cel actual dorindnd sa-l oferim spre închiriere. A refuzat sa mearga la bancă pentru a scoate banii, împreună cu preşedintele. Pentru orice vrem să facem bine şi o dezavantajeaza personal, ne-a înnebunit cu ,,nu aveţi acordul adunarii generale". În afară de a-şi primi un salariu nemeritat, nu gospodăreşte în niciun fel imobilul, nu are fişele furnizorilor, nu a repartizat penalităţile, nu are componenţa nominală a datornicilor, etc.Nimeni nu s-a mai confruntat cu o asemenea angajată, pe care trebuie să o suportăm, doar pentru ca ne este teama ca nu cumva la anul, instanta sa-i dea castig de cauza pe cine stie ce scapare de-a noastra si din bune intentii sa ne trezim ca-i platim mai departe nemunca...eu sincer, ca salariat, nu mi-as permite sa am o asemenea comportare şi prestaţie la serviciu...iata ca unii au privilegii!