avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... surprins de camerele radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

surprins de camerele radar

am primit pe data de 5 iulie 2008 o instiintare din 22 iunie 2008 in care am fost anuntat ca masina a incalcat limita legala de viteza si a fost inregistrat cu ajutorul mijloacelor tehnice certificate.am trimis datele cerute de ei,respectiv cine a condus masina in acel moment iar astazi,28 iulie am primit acasa procesul verbal prin care am fost anuntat ca am depasit viteza legala cu 24 km/h pe un segment de drum cu limitare la 50km/h impreuna cu poza considerata dovada.acum,nelamurirea mea este,cum pot ei sa specifice viteza pe care o aveam din poza respectiva,care presupun ca este singura dovada pe care o au,deoarece eu cand am trimis datele soferului am cerut toate probele care sa dovedeasca incalcarea legii,iar ei imi trimit numai o poza...altceva ar fi ca pe prima instiintare primita este trecut ca agent constatator X,iar pe procesul verbal apare Y,si din cate am auzit,in acest caz PV este considerat nul,dar nu sunt sigur daca si in cazul in care esti surprins de catre camerele radar,respectiv cazul meu.acum...eu nu mai tin exact minte,dar nu imi amintesc sa fi vazut vreun indicator care sa aduca la cunostiinta ca pe acel segment de drum exista supraveghere video,este vorba de localitatea Marcea din comuna Ionesti,pe DN64,intre dragasani si ramnicu valcea.va rog ajutati-ma...este urgent
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:30, 29 Iulie 2008
Daca nu tineti minte,reconstituiti traseul,poate vedeti indicatorul. Apoi veti lua o hotarire.daca ati incalcat legea suportati consecintele. Motivarea ca nu tin minte,ca nu am fost eu la volan,sau ca PV este semnat de alt agent, sunt pretexte pe care trebuie sa le probati eventual in instanta, daca veti contesta masura. In rest numai de bine.
S i apropo..., Care este urgenta....:)
pai si in cazul in care pot dovedi ca pe prima instiintare este trecut un agent constatator iar pe cea dea doua altul am vreo sansa in instanta sa anulez pv?
si tocmai am mai observat ceva...pe poza trimisa de ei nu apare nimic,adica viteza,data,ora etc....ci undeva deasupra acesteia...nu stiu cum este,dar nu ar trebui sa fie scrise pe poza?
Ioana20 a scris:

si tocmai am mai observat ceva...pe poza trimisa de ei nu apare nimic,adica viteza,data,ora etc....ci undeva deasupra acesteia...nu stiu cum este,dar nu ar trebui sa fie scrise pe poza?

In acest caz puteti sa solicitati (in instanta in cazul in care contestati procesul verbal) poza cu datele necuprinse de poza primita de Dvs.
Depasirea cu aproximativ 50% a limitei maxime a vitezei este prea mare pentru a fi contestat. Mai exact, poate fi contestata dar sansele deanulare a procesului verbal sunt minime.
Nu existe nicio reglementare in ceea ce priveste in ceea ce priveste obligativitatea montarii unor indicatoare privind existenta radarelor. Controlul radar nu ar avea vreun efect.
Nu este vreo ilegalitate daca pe instiintare apare numele unui agent, iar pe procesul verbalnumele altuia.
Va doresc numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie radar cj10srs cj10srs Salut, am fost surprins de aparatul radar in localitate cu 109km/h, am ramas fara carnet pe loc, am depus contestatie si l-am recuperat. Am avut prima ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala florinster florinster Buna ziua, am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h. Am ... (vezi toată discuția)
Amenda radar bagoly miklos bagoly miklos am circulat pe o portiune de drum cu doua benzi pe sens si in coloana cu alte doua masini eu fiind al treilea si ultimul. Pe mine m-a oprit agentul (singur ... (vezi toată discuția)