Buna ziua,
Mai am cateva nelamuriri si va rog pe cei de specialitate sau din experianta voastra sa ma ajutati:
1. Stiu ca prin Programul Prima casa 4 banca va acoperi maximum 95% din preţul de achiziţie prevăzut în antecontractul de vânzare-cumpărare, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare a locuinţei. In aceasta situatie vanzatorul are dreptul sa ceara mai mult decat suma evaluata? Daca DA , cu cat poate cere mai mult.Asta ca sa fiu pregatita sa nu ma trezesc ca nu am banii (in afara de cei 5%)sa platesc diferenta dintre suma evaluata si suma ceruta de vanzator. Sper sa-mi spuneti ca e o pb falsa. :)Da ma framanta si va rog tare mult sa ma lamuriti?
2.Ce reprezinta Comision unic de analiza datorat FNGCIMM in cazul promisiunilor de garantare 0,15 % din valoarea promisiunii de garantare. Adica la cererea ta banca iti face o promisiune ca iti rezerva un plafon pana reusesti sa rezolvi cu gasirea casei , cu antecontractul, si asta ar fi comisionul din suma promisa si garantata?
Daca asta ar fi intelesul, in ce consta aceasta promisiune, e o chestiune scrisa cu care poti garanta vanzatorului ca banii ii ai rezervati?
Va multumesc tare mult.
Bisa:)
Evaluare apartament
kiki07
buna ziua
urmeaza sa cumparam un apartament in oradea prin prima casa 4 de la bcr
ne-am inteles cu vanzatorul la un 27.000euro,cu 1.500avans.am facut ... (vezi toată discuția)