avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării evaluare imobil prima casa. ce inseamna comision unic ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

evaluare imobil prima casa. ce inseamna comision unic de analiza?

Buna ziua,
Mai am cateva nelamuriri si va rog pe cei de specialitate sau din experianta voastra sa ma ajutati:
1. Stiu ca prin Programul Prima casa 4 banca va acoperi maximum 95% din preţul de achiziţie prevăzut în antecontractul de vânzare-cumpărare, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare a locuinţei. In aceasta situatie vanzatorul are dreptul sa ceara mai mult decat suma evaluata? Daca DA , cu cat poate cere mai mult.Asta ca sa fiu pregatita sa nu ma trezesc ca nu am banii (in afara de cei 5%)sa platesc diferenta dintre suma evaluata si suma ceruta de vanzator. Sper sa-mi spuneti ca e o pb falsa. :)Da ma framanta si va rog tare mult sa ma lamuriti?

2.Ce reprezinta Comision unic de analiza datorat FNGCIMM in cazul promisiunilor de garantare 0,15 % din valoarea promisiunii de garantare. Adica la cererea ta banca iti face o promisiune ca iti rezerva un plafon pana reusesti sa rezolvi cu gasirea casei , cu antecontractul, si asta ar fi comisionul din suma promisa si garantata?
Daca asta ar fi intelesul, in ce consta aceasta promisiune, e o chestiune scrisa cu care poti garanta vanzatorului ca banii ii ai rezervati?
Va multumesc tare mult.
Bisa:)

Alte discuții în legătură

Evaluare apartament kiki07 kiki07 buna ziua urmeaza sa cumparam un apartament in oradea prin prima casa 4 de la bcr ne-am inteles cu vanzatorul la un 27.000euro,cu 1.500avans.am facut ... (vezi toată discuția)
Documente necesare cumparare casa NituC NituC Buna ziua , Eu si sotia ne-am hotarat sa ne cumparam o casa prin programul prima casa si am inteles ca pe langa avansul de 5 - 10 % pe care trebuie sa il ... (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa si recuperare avans florin_pch florin_pch Buna ziua, doresc sa achizitionez un apartament in Bucuresti prin programul Prima Casa. Vreau sa intreb daca in situatia in care ma inteleg cu proprietarul ... (vezi toată discuția)