avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sustragere din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sustragere din magazin

Am sustras marfa expirata de la magazin si dupa ce s-a aflat am platit dublu marfa respectiva. Dupa ce am facut proces verbal,ca nu mai am datorie fata de magazin.
Am copie xerox confirmat si stampilat. Dupa achitarea marfii expirate am facut inventarul magazinului ,am asistat la inventar cum scrie in fisa postului. Poate sa ma dea in judecata?
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 19:20, 28 Iunie 2011
Nu va vor da in judecata pentru ca valoarea a fost recuperata, insa trebuia sa fie intocmita o Decizie de imputare pe baza unui proces verbal de constatare a pagubei pe care ati produs-o. Numai pe baza acelei decizii puteati fi obligat sa platiti. Acel proces verbal ca nu aveti datorii fata de magazin nu are nicio valoare, parerea mea
Faptul ca vi s-a imputat valoarea dubla a acesteia este o ilegalitate, s-a profitat de spaima dvs. (justificata, de altfel). Nu vi se putea imputa decat valoarea marfii sustrase. Ati platit-o, asta e - considerati-o taxa pe un gest necugetat care ar fi bine sa nu se mai repete.
:luck:
un mic amendament la raspunsul de mai sus.
Decizia de imputare nu mai exista din martie 2003 (la data intrarii in vigoare a codului muncii).
Eventual sa fiti de acord sa semnati un angajament de plata, iar in caz ca nu semnati acel angajament puteti fi actionat in instanta.
Si nu mai afirmati ca ati sustras marfa.
Afirmati ca, din varii motive, aveti lipsa in gestiune.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca boban81 boban81 buna ziua.Am si eu o problema la servici.Lucrez la un magazin ca vanzator din anul 2006.De mai bine de un an sunt amenintat cu datul afara pentru ca treaba nu ... (vezi toată discuția)
Marfa lipsa la inventar raluca constantinescu raluca constantinescu Cum trebuie sa procedez in cazul in care in urma unui inventar sa stabilit lipsa pentru marfa din gestiune. Vreau sa le imput salariatilor aceasta lipsa insa ... (vezi toată discuția)