avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Aprobare/modificare structura organizatorica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Aprobare/modificare structura organizatorica

Va rog, o mana de ajutor...
Lamuriti-ma pentru ca altfel iese cu scantei intre mine si colega... Puneti in balanta 30 de ani experienta (ea) si incapatanare pana la paroxism (eu) si vedeti ce iese...
Despre ce e vorba...
Poate cineva sa explice, negru pe alb, intr-o societate comerciala pe actiuni, cine are competenta modificarii structurii organizatorice? Caz (aproape) concret... Se ajunge la concluzia ca, pentru buna desfasurare a societatii, reducerea costurilor, bla-bla-bla, este nevoie de desfiintarea unor posturi (in mare parte de frecat menta) si trimiterea oamenilor in somaj... Nu multi... cat sa nu se incadreze in concediere colectiva... Se intocmeste un plan de reorganizare/restructurare, tot tacamul... Intrebare intrebatoare... Cine are competenta aprobarii modificarii structurii organizatorice prin desfiintarea acelor posturi si trimiterea oamenilor in somaj (pentru ca societatea nu are alte posturi sa le ofere)? AGA? CA? Dir. Gen.? De mentionat ca actul constitutiv al societatii nu prevede astfel de competente nici la AGA nici la CA... Multzam anticipat
Cel mai recent răspuns: R&R MEDIASERV AFFAIRS , Consilier juridic 21:27, 27 August 2008
nu era vorba de reorganizare conform procedurii insolventei ci de o reorganizare a structurii organizatorice la nivelul departamentelor unde activeaza salariatii respectivi care nu mai sunt rentabile din punct de vedere economico-financiar.
Cine a aprobat organigrama societatii si bugetul acesteia? Cine a semnat contractele de munca ale salariatilor? S-ar putea sa primiti astfel si raspunsul concret la intrebarea dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare c.i.m. In cazul in care se modifica struct. organizatorica a societatii si implcit se transforma/desfiinteaza posturi, , de cand poate intra in vigoare noua ... (vezi toată discuția)
Desfiintare locuri de munca include si pensionarile? adak adak Buna ziua! As vrea sa va prezint urmatorul caz: Societatea a decis ca pe o perioada de 6 luni sa reduca 50 de posturi, fara a intra in concediere ... (vezi toată discuția)
Preaviz Sokraa Sokraa Buna ziua, sunt funtionar public in cadrul Min.Fin. si am primit preaviz in baza art.99 alin.1 lit.b din Legea nr.188/99. reducera postului din cadrul ... (vezi toată discuția)