In cazul in care se modifica struct. organizatorica a societatii si implcit se transforma/desfiinteaza posturi, , de cand poate intra in vigoare noua organigrama? Este necesara informarea salariatilor ale caror posturi au suferit transformari si asteptat 15 zile acordul acestora?Si daca nu se obtine - concediere individuala? Mentionez ca nu este vorba de disponibilizari, ci de oferirea altor posturi in societate.
Organigrama intra in vigoare de la data aprobarii asteia in AGA (sau in CA daca consiliul are delegata aceasta competenta)Se informeaza salariatii si li se intocmesc acte aditionale la cim (binenteles cu acordul lor, deoarece trebuiesc semnate si de ei)Problema este mai ampla insa procedura depinde mult de hotararea AGA.
Multumesc madalyna.
Problema mea era daca trebuie sa astept 15 zile ca salariatii sa isi dea acordul pt. modificare sau se considera ca mi-am indeplinit obligatia la data comunicarii informarii si a actului aditional? Si 2, ce se intampla daca nu semneaza a. aditional, iar postul a fost transformat ( are in plus noi atributii si se numeste pe post o alta pers.) sau chiar desfiintat.
De regula , in AGA, in momentul in care se modifica structura organigramei societatii se dispun si masurile ce vor fi intreprinse.Adica se propune un plan de reorganizare a societatii care sa coincida cu organigrama, se vad exact daca in urma reorganizari raman persoane fara post etc.In cazul in care raman salariati fara post si nu exista posibilitatea oferirii unui alt loc de munca vacant-pe care salariatul trebuie sa-l accepte- se procedeaza la intocmirea deciziilor de concediere cu acordarea term de preaviz si tot tacamul, conform art.65/codul muncii.
Oricum masurile trebuiau luate in AGA,iar tu ca CJ sa urmezi doar procedura legala din legislatia muncii.
p.s.madalyna
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
modificare c.i.m.
In cazul in care se modifica struct. organizatorica a societatii si implcit se transforma/desfiinteaza posturi, , de cand poate intra in vigoare noua ... (vezi toată discuția)