avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... adresa accidentului gresit trecuta pe PV - inseamna ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

adresa accidentului gresit trecuta pe PV - inseamna anularea lui?

buna ziua,

vreau sa va supun atentiei un caz. fratele meu circula in bucuresti cu masina de serviciu. a acordat prioritate unei ambulante si cand sa revina pe banda lui de mers, a aparut un renault pe care l a zgariat putin. propietarul f suparat s a dus la politie.fratele meu a ajuns mai tarziu.cand a ajuns pv era intocmit, politistul nu il lua in seama, tot ce spunea nu era luat in calcul.precizez ca fratele meu are 22 de ani iar celalalt era un om plin de bani, care sa laudat ca are Bentley in garaj.... dar in fine, asta nu mai conteaza.

i s-a suspendat permisul pentru neacordare de prioritate pe 60 de zile.a platit si amenda in termen de 48 de ore.150 de lei.i s -a dat o dovada sa poata circula alte 15 zile.a semnat PV ,,ca primarul", intimidat fiind de situatie. apoi a constatat ca pe PV e trecuta o strada pe care nu avea ce sa caute, deci nu e trecuta strada corecta unde s a intamplat ,,accidentul".

vrea sa depuna plangere la judecatorie si sa conteste PV ce sanse are ?poate sa primeasca o dovada pana la solutionarea contestatiei?trebuie avocat?ce sa scrie in plangere/contestatie?sa se lege de faptul ca nu e intocmit corect?adica locul accidentului

va multumesc si astept raspunsuri.mai are termen pana vineri sa depuna contestatia.
Inteleg ca evenimentul a avut loc. Situatia a fost acceptata prin semnarea documentelor. Cred ca doar numele strazi -gresit inscris in PV-nu poate atrage nulitatea actelor.Faptul ca depuneti o contestatie la instanta nu va da dreptul de a circula cu masina, Obtinerea unei dovezi,contestatia,etc.,sunt activitati si actiuni la care nimeni nu va garanteaza cistigul. Acceptati situatia....,pentru ca fapta a fost savirsita si insusita...
costina_78 a scris:

buna ziua,

vrea sa depuna plangere la judecatorie si sa conteste PV ce sanse are ?poate sa primeasca o dovada pana la solutionarea contestatiei?trebuie avocat?ce sa scrie in plangere/contestatie?sa se lege de faptul ca nu e intocmit corect?adica locul accidentului

va multumesc si astept raspunsuri.mai are termen pana vineri sa depuna contestatia.

In cazul in care depune contestatia in termen legal la Judecatorie poate solicita un certificat de grefa, pe care caruia politia va restitui permisul de conducere pana la solutionarea contestatiei. Daca procesul va fi castigat permisul ramane asupra fratelui Dvs., iar daca procesul este pierdut fratele Dvs. va trebui sa predea permisul de conducere si sa ispaseasca zilele de suspendare.

Art. 180 din Regulament din 04/10/2006 (HG . 1391/2006) publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 876 din 26/10/2006
Modificat cu HG. 56 / 24.01.2007 (MO nr. 64/26.01.2007)
prevede:

(1) În cazul în care constată încălcări ale normelor rutiere, agentul constatator încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1A, care va cuprinde în mod obligatoriu: data, ora şi locul unde este încheiat; gradul profesional, numele şi prenumele agentului constatator, unitatea din care acesta face parte; numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa contravenientului, numărul şi seria actului de identitate ori, în cazul cetăţenilor străini, al persoanelor fără cetăţenie sau al cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate, seria şi numărul paşaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberării acestuia şi statul emitent; descrierea faptei contravenţionale, cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia; numărul punctelor-amendă aplicate şi valoarea acestora, posibilitatea achitării de către persoana fizică, în termen de cel mult două zile lucrătoare, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, sancţiunea contravenţională complementară aplicată şi/sau măsura tehnico-administrativă dispusă; indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale; termenul de exercitare a căii de atac, semnătura agentului constatator şi unitatea de poliţie la care se depune plângerea.

Va doresc numai bine

domnule ciobanu va multumesc.

mai am o intrebare: in cazul in care nu castiga procesul, nu a gasit un martor, perioada de suspendare inseamna 2 luni de la pronuntarea sentintei?sau se considera 2 luni de la incident?

si faptul ca fratele meu nu avea ce sa caute pe acea strada trecuta in PV nu are nici o relevanta? vad ca ati subliniat ORA SI LOCUL FAPTEI.

VA MULTUMESC INCA O DATA
Doua luni de la ramanerea definitiva a sentintei prin care s-a respins contestatia. Faptul ca s-a mentionat o alta strada atrage o nulitate relativa a pv. si nu are efect asupra faptei in sine...de neacordare de prioritate. Sincer eu personal nu-i dau multe sanse de castig fratelui dvs. Faptul ca a semnat pv. fara obiectiuni nu il ajuta prea mult, la fel ca si faptul ca nu are un martor care sa spuna cum s-a intamplat. Sa mearga totusi la jun avocat care sa verifice pv. cum s-a intocmit...cine stie? poate gaseste o cauza de nulitate.
Mult succes.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2008
Mihaela Hornea, Avocat
stimata doamna, va multumesc

mai am o intrebare.va fi un proces?va fi chemat in instanta, martorii, daca avea, erau si ei chemati in instanta?s au se judeca in lipsa?

Alte discuții în legătură

Am dreptul la o alta dovada? dariusnego dariusnego Buna ziua, In data de 17.05.2012 mi s.a retinut permisul de conducere pt neacordare de prioritate la pietoni si am primit dovada de circulatie timp de 15 ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de catre un agent din alta localitate decat aceea in care s-a facut contraventia gabriel mihai gabriel mihai Buna ziua, ieri 16.12 ieseam de le o strada laturalnica pe strada principala, totul bun si frumos am oprit la stop am dat prioritate de trecere iar in momentul ... (vezi toată discuția)
Contestare pv semnat m_nitu m_nitu Buna ziua! Va rog daca puteti sa ma sfatuiti daca se mai poate face ceva in cazul meu: Am condus autoturismul meu inmatriculat in Bulgaria in oras ... (vezi toată discuția)