avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea Permisului de catre un agent din alta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea Permisului de catre un agent din alta localitate decat aceea in care s-a facut contraventia

Buna ziua, ieri 16.12 ieseam de le o strada laturalnica pe strada principala, totul bun si frumos am oprit la stop am dat prioritate de trecere iar in momentul incadrarii mele pe banda mea de circulatie din sens opus a aparut masina politiei pe banda mea trecand linia continuua intrand pe banda mea, politistul franeaza brusc se opreste si vine la mine la autovehicul cerandu-mi actele si ca imi suspenda permisul de conducere pentru neacordare de prioritate, mergem la Postul de Politie din localitate acolo nefiind nici un agent disponibil, precizez ca politistul imi scrie datele din buletin si permis pe o agenda a sa si imi zice sa ma prezint a doua zi la postul de politie din alt oras de unde face parte pentru suspendarea permisului in baza marturiei sale, precizez ca nu exista nici un martor decat politistul si doua persoane civile pe care le transporta cu masina politiei. Intrebarea mea este imi poate suspenda permisul un politist care nu se afla in misiune pe raza altei localitati, fara un agent constatator si incheierea unui proces verbal la fata locului?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:00, 17 Decembrie 2016
Dacă vi se va comunica un eventual proces verbal de stabilire și sancționare a contravenției nu va rămâne decât să formulați plângere împotriva acelui proces verbal, în 15 zile de la comunicare.
Sa intelegem ca nu v-a fost retinut permisul de conducere?
In cazul constatarii unei contraventii procesul verbal se incheie in acel moment si nu dupa datele dintr-o agenda. Nu v-a fost permis sa precizati obiectii cu privire la fapta savarsita. Contestati pv in termen de 15 zile de la comunicare si solicitati prezenta martorilor care erau in masina politistului.
Permisul nu mi-a fost retinut, neexistand un agent constatator la postul de politie in raza caruia s-a produs fapta politistul fiind din alt oras cel care conducea masina, si m-a acuzat ca nu i-am acordat prioritate, in cele din urma cerandu-mi sa ma prezint la postul de politie de care face parte din alt oras ca sa discutam
Despre ce sa discutati, cum se impodobeste bradul, cum se taie porcul si retete de carnati?
Sa va trimita pv in termenul legal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2016
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cu retinere permis 30 de zile pentru ”neacordarea prioritatii pietonilor” cristisavu cristisavu Astazi, veneam acasa pe Pantelimon circuland cu viteza regulamentara. In spatele meu la o distanta de vreo 300 de m mergea o masina de politie. Vazusem masina ... (vezi toată discuția)
Legitimare refuzata, amenda fara vina IstvanBako IstvanBako Buna ziua. Azi am fost oprit in Cluj Napoca de politia rutiera pe strada Dorobantilor. Motivul este: \\"Neacordare de prioritate a pietonilor\\". Eram ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda auto zavastin zavastin Buna ziua, Am fost amendat de Politie pentru ca mi-am pastrat banda! Intr-o intersectie eram incadrat pentru a face stanga (de pe banda de stanga), iar ... (vezi toată discuția)