avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copii mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copii mostenitori

In familia mea e o situatie tare incalcita:
Mama a decedat acum 10 ani, tatal s-a recasatorit si imediat dupa asta a inceput sa construiasca o casa. A vandut apartamentul pe care il dobandise in timpul casatoriei cu mama si toti banii i-a investit in aceasta casa.

Actuala sotie nu are copii, noi suntem 2 frati.
Acum, mie imi este clar ca, fiind construita in timpul casatoriei, casa este bun comun sotilor.
Intrebare: In cazul decesului ei, tinand cont ca nu are copii, vin la mostenire alte
rude? Sau noi copiii tatei suntem considerati si mostenitori ai ei?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:50, 24 Iunie 2011
cum a vandut apartamentul comun cu mama, ati dezbatut succesunea dupa mama ?
nu, n-o mosteniti pe mama vitrega, o vor mosteni rudele dansii. poate o convingeti sa va faca acte.. fie vanzare, de intretinere, fie un testament
da, a fost facuta succesiunea.
Multumesc mult pt raspuns. E nedrept sa ne trezim cu fratii si nepotii ei in curtea tatei.
nu ati zis, tata e in viata?
da, e in viata.
Parca, totusi, ea e mai vioaie decat el:D
:) poate dezbateti problema asta in familie.. si ii convingeti de pe acum sa va cedeze casa in schimbul intretinerii.
daca ar deceda dansa prima si ar exista un testament in favoarea tatalui.. ati sti sigur ca va va reveni candva. daca tatal va deceda primul.. partea dansii se va mari, ca-l va mosteni si dansa pe tatal dvs.
de aceea sunt de parere ca ar fi bine sa va faca acte, se gasesc solutii ca si dansii sa stea linistiti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea soțului fără descendenți. sunt soluții pentru a le rămâne copiilor vitregi bunurile sale? Mihaela Br. Mihaela Br. Bună ziua ! Situația la care aș dori un răspuns este următoarea : eu cu fratele meu l-am pierdut pe tata pe când eram mici . După câțiva ani , mama ... (vezi toată discuția)
Testament intre soti carlito carlito Mama a decedat. Era casatorita a 2-a oara. A ramas un apartament bun comun. Intre mama si sotul supravietuitor exista un testament prin care isi lasa unul ... (vezi toată discuția)
Mostenire sorinmold sorinmold tata casatorit a doua oara.mama vitrega nu mai are copii.dupa ce a decedat tata apartamentul revine dupa cate stiu eu copiilor tatalui si mamei ... (vezi toată discuția)