avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cote de intretinere in cadrul asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cote de intretinere in cadrul asociatiei de proprietari

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in decursul unei luni, datorita serviciului, sunt acasa decat 3-4 zile, in acest contest am dreptul legal sa fiu scos de la plata cotelor de intretinere, in baza caui articol de lege, si cu cat timp inainte trebuie facuta o cerere in acest sens. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:45, 24 Iunie 2011
In baza art.17 din HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
................
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;


In cazul dv. aceasta perioada este de 30-4 zile= 26 zile, deci va incadrati foarte confortabil in aceasta conditie.
Solicitati acest lucru presedintelui asociatiei si scrieti in cerere pe ce perioada sa fiti scutit.

Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
elga50, moderator
H.G. nr. 1588 / 2007, art. 17.- (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
... r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente prtsoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;
.
.........................
Deci fiecare asociatie, conform celor de mai sus isi stabileste niste reguli proprii privind aceste chestiuni, tinand cont de cele 15 zile...
Nu inteleg cum dvs. puteti afirma ca datorita serviciului stati acasa numai 3-4 zile pe luna, in sfarsit, dvs. ati spus-o. Demonstarti acest lucru si faceti cerere de scadere - in cazul prezentat, oricand, nu mai are importanta data, avand in vedere o actiune viitoare (as. prop. oricum afiseaza listele de plata, macar cu o luna de zile in urma fata de luna calendaristica).
Cu privire la acest aspect, in fiecare asociatie gasim oameni care, datorita serviciului, delegatii permanente, etc. solicita scaderea unei persoane de la cotele pe persoana, dar asa cazuri de prezenta in locuinta de numai 3-4 zile pe luna nu avem. Omul vine de obicei vineri seara si pleaca luni dimineata, totul de inmultit cu 4 sau chiar 5. Ce face el in casa in perioada aceasta nici nu ne intereseaza, insa in AG s-a hotarat ca 1 luna sa figureze cu n persoane, urmatoarea luna cu n+1 si toata lumea este multumita...
Eu zic ca nu ati tratat cum se cuvine aceasta problema, ca altminteri, nu cred ca cineva, vecini, asociatie sa nu inteleaga asemenea aspecte.
Edit
Cred ca am scris in acelasi timp cu @elga50...
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
Adam Grecu, utilizator
Exista asemenea oameni.
Sotul meu avea un asemenea serviciu, era ing petrolist si venea acasa numai 3-4 zile pe luna, in rest.....sus pe dealuri si coclauri cu responsabilitate cat casa pe capul lui, astfel ca nu-si permitea sa vina acasa decat "in liber".
Nu mai este ce era, dar ma rog, asa o fi... Iar in concediu, probabil ca pleaca toti de-acasa.
Cum va spuneam si la noi sunt oameni cu asemenea job-uri, nu-i dracu' chiar asa de negru, mai fac baietii pauze (cheia marilor succese) si mai des prin batatura. Nu sta nimeni sa-i contorizeze, dar este bine ca fiecare sa-si achite ce are de achitat. Desigur, persoanele de fata sunt excluse...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea la intretinere a unei persoane dare4more dare4more Buna ziua. Un mic sfat daca se poate. Potrivit legii 230/2007, legea asociatiei de proprietari o persoana este trecuta la intretinere dupa o periaoada mai ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta calculul platii la intretinere? MaraPuscasu MaraPuscasu Buna ziua. Fiind studenta, pe perioada anului universitar am locuit cu chirie impreuna cu alte 2 colege intr-un apartament din bucuresti. Inainte sa eliberam ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere de scoatere de la intretinere MihaiStn MihaiStn Buna ziua, Ieri, 22.03.2017, am depus o cerere de scoatere de la cotele de intretinere a copilului meu de 5 ani. In cerere perioada este de pe 10.04.2017 ... (vezi toată discuția)